INFORÁDIÓ 
2021. január 23. szombat
Rajmund, Zelma

andrej babis

2020.11.16. 20:26

Javulnak a cseh számok, de karácsonyig nem sok enyhítésre lehet számítani

A cseh kormány jóváhagyhatja a szükségállapot további 30 nappal, azaz majdnem karácsonyig történő meghosszabbítását. Tenné ezt annak ellenére, hogy a koronavírussal fertőzöttek száma már egy hete csökken, és a kórházi betegek számának növekedése is lelassult. A politikusok azt ígérik, hogy a fokozatos enyhítés már karácsony előtt megkezdődik, de az emberek ne számítsanak jelentős könnyítésre.
2020.11.02. 16:46

Karácsonyig is maradhat a cseh szükségállapot

Csehországban kedden járt volna le az október 5-én kihirdetett szükségállapot, a képviselőház azonban ezt november 20-ig meghosszabbította. A kormánytagok szerint ez a határidő sem lesz elegendő, és a szigorú óvintézkedések vélhetően karácsonyig érvényben maradnak. Csehországban a hétvégén már túllépte a 3400-at a koronavírus-járványban elhunytak száma. Tovább emelkedett a kórházban kezeltek száma is, de az új igazolt fertőzések napi száma jelenleg stagnál.
2020.10.21. 15:36

Radikális lépéseket hoztak Csehországban

Új óvintézkedésekről döntött a cseh kormány rendkívüli ülésén a koronavírus-járvány terjedésének megfékezése érdekében. Kiszámították, mikor tetőzhet a járvány. Elkapta a vírust a belügyminiszter, a válságstáb elnöke is.
2020.10.15. 14:56

Babis kettős szerepben az uniós csúcson

A karanténban lévő lengyel miniszterelnököt, Mateusz Morawieckit a cseh kormányfő, Andrej Babis képviseli az európai uniós tagországok állam-, illetve kormányfőinek kétnapos brüsszeli találkozóján - közölte a lengyel kormányfői szóvivő.
2020.09.10. 20:24

Fehérorosz ellenzék: nincs egyetértés a V4-eken belül

Andrej Babis cseh miniszterelnök nem ért egyet azzal a lengyel javaslattal, hogy a négy visegrádi ország kormányfői pénteken a lengyelországi Lublinban megtartandó csúcstalálkozójukon hivatalos megbeszélést folytassanak a fehérorosz ellenzék képviselőivel.
2020.07.01. 16:50

Folytatódik Babis harca Brüsszellel

A cseh kormány tiltakozik az Európai Parlament Andrej Babiš miniszterelnök összeférhetetlenségi ügyéről szóló határozata ellen. A prágai kabinet szerint Brüsszel beavatkozik a Cseh Köztársaság belügyeibe, és nem tartja tiszteletben az ártatlanság vélelmét. Babiš hazaárulással vádolta azokat a cseh EP-képviselőket, akik a megszavazták az ellene irányuló határozatot.
2020.06.12. 10:19

V4: több igazságosságot a támogatások szétosztásánál!

Csehországban, a lednicei kastélyban találkoztak csütörtökön a visegrádi négyek miniszterelnökei, ahol egyebek mellett szót ejtettek az európai újjáépítési alapról is, amellyel kapcsolatban Csehország és Magyarország is kifogásokat fogalmazott meg. Orbán Viktor azt szeretné, hogy fair uniós újraindítási csomag álljon össze.
2020.04.04. 11:35

Csehországban már a könnyítéseket tervezik

Andrej Babis cseh miniszterelnök nem zárja ki, hogy a cseh kormány már húsvét előtt enyhíthetne a jelenlegi korlátozásokon, és engedélyezhetné újabb boltok kinyitását, illetve néhány sporttevékenységet.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018