INFORÁDIÓ
2021. július 24. szombat
Kincső, Kinga

andrej babis

2021.06.11. 19:45

Átvehetik a hatalmat a Kalózok a cseh parlamentben

Négy hónappal a képviselőházi választás előtt a „kalózok és a polgármesterek” – azaz a Cseh Kalózpárt és a Polgármesterek és Függetlenek pártja választási koalíció a legnépszerűbb Csehországban. Andrej Babiš kormányfő ANO mozgalma a harmadik helyen áll, koalíciós partnere pedig nem éri el a küszöböt.
2021.06.03. 16:06

Itt a harmadik kísérlet a cseh kormány leváltására

Bizalmatlansági indítványt nyújtott be az Andrej Babiš miniszterelnök vezette koalíciós kormány ellen a cseh jobboldali ellenzék. Négy hónappal az október második hétvégéjén megtartandó parlamenti választások előtt ez már a harmadik kísérlet a kormány leváltására. Ha sikerrel is jár az ellenzéki indítvány, Miloš Zeman cseh elnök ügyvezető kormányfőként akkor is megtarthatja hivatalában Babišt.
2021.06.01. 15:10

Vádemelés vár a cseh miniszterelnökre – megint

Vádemelést javasolt a cseh rendőrség Andrej Babiš cseh kormányfő és egykori tanácsadója ellen az évek óta húzódó Gólyafészek-ügyben. A rendőrség EU-s pénzek "elterelésével" gyanúsítja a kormányfőt és rokonait, Andrej Babiš tagad, lejáratókampányt emleget.
2021.04.20. 16:25

Andrej Babiš: Nem minősíthető terrorizmusnak a hét éve történt robbanás

„Egy bolgár vállalkozó áruja elleni támadásról szólt a 2014-ben egy dél-morvaországi lőszerraktárban történt robbanás, ezért nem minősíthető állami terrorizmusnak” – mondta Andrej Babiš cseh miniszterelnök a 18 orosz diplomata Csehországból történő kiutasítása kapcsán. Ján Hamáček cseh kormányfőhelyettes és belügyminiszter szerint a prágai kiutasítására adott orosz válasz erősebb, mint amire Csehország számított.
2021.04.02. 19:31

Andrej Babis nem érti a szolidaritási vakcinaelosztási bejelentést

Értetlenségének adott hangot Andrej Babis cseh miniszterelnök afelett, miként közölhette az unió soros elnökségét betöltő Portugália, hogy megszületett a tagországok egyezsége hárommillió adag Pfizer/BioNTech-vakcina szolidáris alapon történő szétosztásáról a koronavírus-járvány miatt a "leginkább rászoruló" országok között. Babis arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyezséget három érintett tagállam - Ausztria, Csehország és Szlovénia - elutasította.
2021.03.09. 08:07

Jeruzsálembe utazik tárgyalni Orbán Viktor

Magyar-cseh-izraeli kormányfői csúcstalálkozót tartanak csütörtökön Jeruzsálemben, melynek fő témája a koronavírus-járvány elleni védekezés lesz.
2021.01.29. 21:12

Hullámvasútra hasonlít a csehországi járványhelyzet

Tovább szigorította a koronavírus-járvány elleni óvintézkedéseket a cseh kormány. A döntés oka, hogy több mint két hét után megállt a járványhelyzet mérsékelt javulása, és néhány mutató újra romlani kezdett. A síközpontok zárva maradnak, és tovább korlátozták a kórházi látogatásokat is. Elhalasztották az iskolák február elejére tervezett részleges megnyitását is. Az új intézkedések pénteken éjfélkor lépnek életbe.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018