eur:
392.73
usd:
366.04
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay

Itt vannak a 2019-es szezon legjobb téli gumijai

Előbb-utóbb eljön a tél, a hó, a fagy, és fel kell szerelni az autókra a téli gumit. Akkor jön a kérdés, hogy milyet. Itt a válasz.

A Vezess.hu összeállítása azoknak segít, akik új garnitúrát vásárolnának.

A német ADAC a kisautókra való 185/65 R 15 méretű téli gumikat tesztelte, az értékelésnél a szárazon nyújtott teljesítmény a végeredmény 15 százalékát, a nedves felületen 30, havon 20, jégen 10 százalékát adta, a zaj/komfort 5, a gördülési ellenállás 10 és a tartósság szintén 10 százalékot ért.

  • Legjobbnak a Dunlop Winter Response 2 bizonyult, a tavalyi tesztgyőztes Continentalt előzte meg azzal, hogy kiválóan teljesített vizes útfelületen, de szintén nagyon jó hóban, és száraz úton, miközben az alacsony gördülési ellenállása miatt takarékos is.
  • Holtversenyben második lett a Kleber Krisalp HP3 amely szárazon még a Dunlopnál is jobb eredményt ért el és valamivel tartósabb is nála, illetve a lista végéről felzárkózó Pirelli Cinturato Winter, amely egyformán megbízható, jó teljesítményt nyújt mindenféle barátságtalan, téli időjárási körülmény között.
  • A bronzérmes Continental WinterContact TS 860 egyedül jégen volt érezhetően gyengébb a versenytársainál.

A 205/65 R 16 méreté főleg télen-nyáron sokat guruló kis áruszállítókon, kisbuszokon elterjedt méret.

  • A kategória győztese a Continental VanContactWinter,
  • amit a Pirelli Carrier Winter követ,
  • majd a Michelin Agilis Alpin zárja a dobogósok listáját.

Az Auto Motor und Sport magazin a kompakt szabadidő-autókra illő, 215/55 R 17-es méretben kereste meg a legjobb abroncsot, amelyhez 11 gumit vizsgált meg.

  • Az aranyérmet a Goodyear UltraGrip Performance Plus vitte el, ez a gumi havon verhetetlennek bizonyult, de a többi vizsgálatnál is sikerült annyi pontot begyűjtenie, hogy megszerezze az első helyet.
  • Hajszállal lemaradva a Bridgestone Blizzak LM005 lett a második, de például nedves úton az egész mezőnyt magabiztosan megverte ez az abroncs.
  • Harmadik lett a Vredestein Wintrac Pro, ami a téli, száraz aszfalt bajnoka.

Az AutoBild a 225/45 R17-es gumikat választotta, ami a kompakt és középkategóriás autókon jellemző méret.

  • A Continental WinterContact TS 860 lett a legjobb, a minden körülmények között tapasztalható remek vezethetőséggel, alacsony gördülési ellenállással és tartóssággal.
  • Második a Goodyear UltraGrip Performance+, ami nedves és havas felületen egyaránt remeknek bizonyult, emellett fékezésnél is kiválóan tapad.
  • Bronzérmes a Michelin Alpin 6, amely itt is a legtartósabb az összes gumi közül, miközben havon és vizes felületen is klasszul működik, jó a menetkomfortja és a féktávja is rövid.
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×