INFORÁDIÓ 
2020. január 20. hétfő
Fábián, Sebestyén

kamera

budapest

felmérés

Az újonnan üzembe helyezett térfigyelő rendszer kamerái a devecseri buszpályaudvaron az iszapömlés okozta katasztrófa negyedik évfordulóján, 2014. október 4-én.

Európa legjobb bekamerázott városai - Budapest az élmezőnyben

Infostart

London az első, Budapest a hetedik helyen áll az európai városokat vizsgáló összehasonlításban.

A tíz legjobban megfigyelt város közül nyolc Kínában található, az előrejelzések szerint Kínában 2022-re két emberre egy megfigyelő kamera fog jutni, a kamerák száma 200 millióról 2020-ra 626 millióra emelkedhet - derüli ki a brit fogyasztóvédelmi oldal, a Comparitech felméréséből, amelyet a novekedes.hu ismertet.

Az európai listán az első helyezett London lett: 68,4 kamera jut ezer emberre. A második helyen végzett Berlin (11,2), a harmadik helyen Varsó (7,9) áll, azt követi Bécs (7,4), Isztambul (7,2), Madrid (4,4) majd 3,4 kamerával hetedikként Budapest, ezután Athén (3,4) és Párizs (3,1).

A világranglistát tekintve London csak a hatodik, Berlin pedig a 19. helyen áll. A világ legszigorúbban megfigyelt városai Kínában találhatók: Csungking vezeti a listát ezer lakosként 168 kamerával. Az európai és a kínai városokon kívül Atlanta került a 10. helyre, ezt követi a 11. helyen Szingapúr és a 12. helyen Abu Dhabi.

Nyitókép: MTI Fotó: Nagy Lajos
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018