INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 27. vasárnap
Adalbert

budapest

bartók béla út

menő

rangsor

Bővítették a parkot a Bartók Béla úton a Bertalan Lajos utca és az egykori híres Hadik Kávéház közötti részen, amelyet már használhatnak a gyalogosok. A téren Gárdonyi Géza emlékére készült szobor is található.

A világ legmenőbb negyedei közé sorolták a fővárosi Bartók Béla utat

Infostart

A Time Out magazin összegyűjtötte a világ 50 legjobb városi negyedét, ahol pezsgő kulturális élet van, izgalmas a gasztronómiai kínálat, és a külföldi is helyiként érezheti itt magát. A 41. helyre került fel a Bartók Béla út.

A magazin szerkesztői 27 ezer ember véleményét kérdezték meg, nem a legturistabarátabb kerületeket keresték, hanem azokat a negyedeket, ahol a helyiek jól érzik magukat. Olyan élhető, lakható, környékek kerültek fel az 50-es listára, ahol a kortárs művészet fontos központjai, galériák, stúdiók és izgalmas gasztronómiai élmények is várják az oda látogatókat.

A 41. hely a budapesti Bartók Béla útnak jutott, mert a cikk, amely szerint a külföldiek inkább Pesten turistáskodnak, említést tesznek a Bartók Béla út fesztiváljáról, az Eleven Tavaszról, a Béla nevű hely fetával kínált lecsójáról, a Hadikról és a Szatyor bárról, valamint a Gellért fürdőről is.

A listán az első helyen a lisszaboni Arroios szerepel, az első ötbe ezenkívül a tokiói Shimokitazawa, a lagosi Onikan, a berlini Wedding és a Los Angeles-i Filipinotown kerül be - írja a hvg.hu.

Nyitókép: MTI/Friedmann Endre
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018