eur:
388.9
usd:
363.08
bux:
68275.9
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Bővítették a parkot a Bartók Béla úton a Bertalan Lajos utca és az egykori híres Hadik Kávéház közötti részen, amelyet már használhatnak a gyalogosok. A téren Gárdonyi Géza emlékére készült szobor is található.
Nyitókép: MTI/Friedmann Endre

A világ legmenőbb negyedei közé sorolták a fővárosi Bartók Béla utat

A Time Out magazin összegyűjtötte a világ 50 legjobb városi negyedét, ahol pezsgő kulturális élet van, izgalmas a gasztronómiai kínálat, és a külföldi is helyiként érezheti itt magát. A 41. helyre került fel a Bartók Béla út.

A magazin szerkesztői 27 ezer ember véleményét kérdezték meg, nem a legturistabarátabb kerületeket keresték, hanem azokat a negyedeket, ahol a helyiek jól érzik magukat. Olyan élhető, lakható, környékek kerültek fel az 50-es listára, ahol a kortárs művészet fontos központjai, galériák, stúdiók és izgalmas gasztronómiai élmények is várják az oda látogatókat.

A 41. hely a budapesti Bartók Béla útnak jutott, mert a cikk, amely szerint a külföldiek inkább Pesten turistáskodnak, említést tesznek a Bartók Béla út fesztiváljáról, az Eleven Tavaszról, a Béla nevű hely fetával kínált lecsójáról, a Hadikról és a Szatyor bárról, valamint a Gellért fürdőről is.

A listán az első helyen a lisszaboni Arroios szerepel, az első ötbe ezenkívül a tokiói Shimokitazawa, a lagosi Onikan, a berlini Wedding és a Los Angeles-i Filipinotown kerül be - írja a hvg.hu.

Címlapról ajánljuk
Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×