eur:
393.13
usd:
367.31
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Nyitókép: Pixabay

Kiadós csapadékkal jön a hidegfront

Kedden-szerdán érkezik egy hullámzó frontzóna, amely lehűléssel, kiadós csapadékkal, és megerősödő széllel jár. A hőség hétfőn tetőzik, a továbbiakról az Országos Meteorológiai Szolgálat számolt be a honlapján.

A hidegfront az előttünk álló éjszaka érkezik meg északnyugat felől, amely kedden még inkább csak a Tiszától nyugatra eső tájakon okoz jelentősebb hőmérséklet-csökkenést.

A front azonban hullámot vet felettünk, és a „második hullám” majd az ezt követő éjszaka érkezik, amely már a keleti, délkeleti részekre is meghozza a lehűlést.

Összességében elmondható, hogy kedden az ország nyugati felében/kétharmadában már 30 fok alatti, másutt azonban még továbbra is afölötti maximumokra számíthatunk. Szerdán már a Tiszántúlon is megszűnik a kánikula, egyrészt a beáramló hideg levegő, másrészt pedig a csapadék hűtő hatása miatt országszerte jobbára 20 és 26 fokot mérhetünk csupán. Így tehát elmondható, hogy 1-2 nap leforgása alatt mindenütt kb. 10 fokot, néhol akár többet is csökken a csúcshőmérséklet.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×