eur:
394.41
usd:
370.12
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Pixabay
Nyitókép: Pixabay

Sarokba van szorítva, akinek a szomszédja nem gondozza a kertjét

A legtöbbször az a baj, hogy az örökösök nem kerülnek elő, hiába is keresi őket a jegyző. Kaszáltatni pedig jogszerűtlen.

A Boon.hu annak járt utána, mit tehet az az allergiás telektulajdonos, akinek a szomszédságában nyakig áll a gaz, mindenféle állatok tanyáznak ott, az ottani tulaj pedig sehol.

A problémafelvetés Alsózsolcáról érkezett a laphoz, ezért az ottani polgármestert keresték.

Szilágyi László elmondta, ilyenkor

a jegyző felszólítja az örökösöket, hogy tegyenek ott rendet.

Persze ez elé is gördülhet akadály, mert vagy nem találnak minden örököst, vagy azok nem mennek el a közjegyzőhöz a tárgyalására.

Göncön az önkormányzat 37 elhanyagolt telket tart számon romos házzal, de az önkormányzat hatósági jogköre ott megszűnt, így fel sem szólíthatja a tulajdonosokat, hogy tegyék rendbe az ingatlant. Ha az önkormányzat lekaszáltat egy telket, magánlaksértést követ el, Göncön egyébként is aligha lenne ez opció, mindössze három olyan közmunkás van a településen, akik motoros fűkaszát használhatnak. A sors fintora, hogy a gönci polgármester mindkét szomszédságában elhanyagolt telek van, egyikük Csehországban, másikuk Dél-Amerikában van, rá sem hederít a házára Göncön.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×