eur:
392.53
usd:
365.83
bux:
66755.33
2024. április 25. csütörtök Márk
Fiatal nő egy párakapunál hűti magát a hőségben az egri Széchenyi István utcában 2019. június 26-án. A hőség miatt az egész országra figyelmeztetéseket adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Ennek a fele sem tréfa, kiadták a riasztást

Szombattól hétfő éjfélig másodfokú hőségriasztást adott ki az országos tisztifőorvos, közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ.

Szombaton túlnyomóan napos, csapadékmentes időre van kilátás, legfeljebb vékony fátyolfelhők jelenhetnek meg az égen – írja az Időkép.hu. A Dunántúl északi és nyugati tájain élénk lökések kísérhetik a délies szelet. Kora reggel 13–22, napközben 31–36 Celsius-fok várható.

A hőség miatt csaknem az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki szombatra az Országos Meteorológiai Szolgálat. A veszélyjelzés szerint a fővárosra, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adták ki a figyelmeztetést.

Szombat estétől, késő estétől jobb eséllyel a Dunántúl északi felén helyenként kialakulhat zivatar erős vagy viharos szél és felhőszakadás kíséretében.

A zivatarveszély miatt Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Vasárnap is sok napsütésre számíthatunk, egy-egy átmeneti futó zápor csak néhol az Északi-középhegységben fordulhat elő. A Dunántúlon az északira, északnyugatira forduló szél főként reggel, délelőtt megerősödhet. A legmagasabb hőmérséklet 29 és 36 fok között alakulhat.

Hétfőn tetőzhet a kánikula, a szinte zavartalan napsütésben sokfelé mérhetünk 35–38 fok körüli maximumokat. Ezért több nyugati és délnyugati megyére harmadfokú figyelmeztetést rendeltek el erre a napra.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×