eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Autók torlódnak az M5-ös autópályán a röszkei határátkelőhely kilépőoldala előtt, miután a Németországból és Hollandiából hazatérő, főként török vendégmunkások miatt mintegy négyórásra nőtt a várakozási idő. A rendőrség ideiglenesen elterelte a forgalmat Tompa felé.
Nyitókép: MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

Megindultak a vendégmunkások, bedugult Röszke

A röszkei autópálya-határátkelőhelyen négy-, a közúti átkelőnél egyórás várakozási időre számíthatnak a Szerbia felé tartó autósok. Az ásotthalmi közúti átkelőnél szintén egyórás a sor.

A Nyugat-Európából hazatérő vendégmunkások és a nyaralók miatt alakult ki a torlódás.Várkonyi Gergely, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, hogy az utazók Szerbia felé választhatják a tiszaszigeti és a tompai közúti határátkelőt, ahol kisebb várakozási idővel kell számolniuk, illetve a bácsalmási, bácsszentgyörgyi és hercegszántói átkelőket, utóbbi helyeken nincs várakozás.

A határátkelőhelyek nyitva tartásáról és az ott várható várakozási időkről a police.hu oldal határinfó rovatában, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) mobilapplikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×