eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Berlin, 2018. április 24.Jeff Bezos amerikai mágnás, az Amazon internetes kereskedelmi cég alapító vezérigazgatója és felesége, MacKenzie Bezos érkezik az Axel Springer német kiadóvállalat díjátadó ünnepségére Berlinben 2018. április 24-én. A rendezvényen Bezos - aki a Washington Post amerikai napilap tulajdonosa is egyben - vehette át a lapkiadó 2018-ban odaítélt díját. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Iszonytatóan sok pénzébe került a válás a világ leggazdagabb emberének

A válási megállapodást pénteken véglegesítette egy bíróság az egyesült államokbeli Seattle-ben.

A megállapodás alapján 38 milliárd amerikai dollárba kerül az Amazon alapítójának, Jeff Bezosnak az, hogy 25 évi házasság után elválik feleségétől, MacKenzie Bezostól.

A bírói döntés értelmében a 49 éves asszony megkapja a világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi vállalata, az Amazon részvényeinek 4 százalékát, mintegy 19,7 millió darabot.

A nő ezzel a Bloomberg hírügynökség milliárdosokat felsoroló listáján a 22. helyre kerül. Az 55 éves férj, Jeff Bezos ugyanakkor megőrzi a cégben 12 százalékos részesedését és továbbra is a világ leggazdagabb embere marad.

A részesedésének értéke 114,8 milliárd dollár.

A megállapodás értelmében Mackenzie Bezos átadja immár volt férjének a Blue Origin űrvállalatban, valamint a The Washington Post című lapban birtokolt részesedését, valamint az Amazon-részvények szavazati jogát is.

Az asszony májusban azt közölte, hogy csatlakozik a Giving Pledge nevű kezdeményezéshez, amelyben gazdag emberek azt vállalják, hogy vagyonuk felét jótékony célokra ajánlják fel. Az adományozó fogadalom kampányt még 2010-ben indították olyan közismert amerikai milliárdosok, mint Warren Buffett, valamint Bill és Melinda Gates.

Jeff és MacKenzie Bezos 1993-ban kötött házasságot, négy gyerekük van. Jeff Bezos 1994-ben alapította meg az Amazont garázsában a Washington állambeli Seattle-ben. A cég azóta a világ legnagyobb internetes kiskereskedelmi vállalatává nőtte ki magát, piaci tőkeértéke több mint 950 milliárd dollárt tesz ki.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×