INFORÁDIÓ 
2019. december 8. vasárnap
Mária

szerencsejáték zrt.

karitatív

fogyatékkal élő

adj egy ötöst

Azt kérték az iskolásoktól, hogy adj egy ötöst!

Azt kérték az iskolásoktól, hogy "adj egy ötöst!"

Tizenkét iskola részesült pénzjutalomban a Salva Vita Alapítvány és a Szerencsejáték Zrt. által meghirdetett Adj egy ötöst! elnevezésű programjának díjkiosztóján. Az oktatási intézmények olyan érzékenyítő foglalkozásokat szerveztek fogyatékossággal élő embereknek, amelyek fontosak a társadalmi szemléletformálás szempontjából.

A Salva Vita Alapítvány valamennyi oktatási intézményt felkeresett egy felhívással, hogy pályázzanak olyan programmal, ahol a ténylegesen szemléletváltást támogatják a fogyatékossággal élők és épek hétköznapi közös életükkel kapcsolatban. Az iskolák végül száz pályázatot nyújtottak be bő 60 településről, ők valamennyien megvalósították programjukat.

"A programról minden pályázó videót is küldött, ezzel lehetett pályázni. Ez volt az a beszámoló, amit másoknak is meg tudtak mutatni" - mondta az InfoRádióban Rosner Imre, a Szerencsejáték Zrt. karitatív osztályának vezetője.

Az iskolai programok hétköznapi események részeként szerveződtek, vagy valamilyen kiránduláshoz, főzéshez, sporteseményhez kötődött, ezek közül döntötte el a zsűri, hogy mely 12 nyer díjat.

"Az elismerés kettős: laudációban részesülnek a szakmai zsűri részéről, illetve minden iskolai közösség, osztály kapott 400 ezer forintot, amit saját céljaira fordíthat, kvázi osztálypénzként.

Tettek valami nagyon szép, fontos, értékes dolgot, és ezt továbbadták másoknak"

- részletezte Rosner Imre.

Nyitókép: Pixabay

Kapcsolódó hang

Szerencsejáték Zrt. Adj egy ötöst! program
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018