eur:
393.52
usd:
364.47
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pixabay

Azt kérték az iskolásoktól, hogy "adj egy ötöst!"

Tizenkét iskola részesült pénzjutalomban a Salva Vita Alapítvány és a Szerencsejáték Zrt. által meghirdetett Adj egy ötöst! elnevezésű programjának díjkiosztóján. Az oktatási intézmények olyan érzékenyítő foglalkozásokat szerveztek fogyatékossággal élő embereknek, amelyek fontosak a társadalmi szemléletformálás szempontjából.

A Salva Vita Alapítvány valamennyi oktatási intézményt felkeresett egy felhívással, hogy pályázzanak olyan programmal, ahol a ténylegesen szemléletváltást támogatják a fogyatékossággal élők és épek hétköznapi közös életükkel kapcsolatban. Az iskolák végül száz pályázatot nyújtottak be bő 60 településről, ők valamennyien megvalósították programjukat.

"A programról minden pályázó videót is küldött, ezzel lehetett pályázni. Ez volt az a beszámoló, amit másoknak is meg tudtak mutatni" - mondta az InfoRádióban Rosner Imre, a Szerencsejáték Zrt. karitatív osztályának vezetője.

Az iskolai programok hétköznapi események részeként szerveződtek, vagy valamilyen kiránduláshoz, főzéshez, sporteseményhez kötődött, ezek közül döntötte el a zsűri, hogy mely 12 nyer díjat.

"Az elismerés kettős: laudációban részesülnek a szakmai zsűri részéről, illetve minden iskolai közösség, osztály kapott 400 ezer forintot, amit saját céljaira fordíthat, kvázi osztálypénzként.

Tettek valami nagyon szép, fontos, értékes dolgot, és ezt továbbadták másoknak"

- részletezte Rosner Imre.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×