eur:
394.5
usd:
370.35
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: Pixabay

Brutális fordulat jön, itt a hidegfront, kiadták a veszélyjelzést

Négy megye kivételével az egész országra, a fővárosra is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Szombaton már napos időre számíthatunk, de alaposan visszaesik a hőmérséklet.

A délelőtti órákban egy hidegfront hatására megerősödik, majd többfelé viharossá fokozódik az északias szél. A Dunántúl keleti felét leszámítva jellemzően 60-80 km/h-s széllökésekre lehet számítani, de kisebb körzetekben ennél erősebb lökések is előfordulhatnak.

Az esti óráktól kezdve fokozatosan veszít erejéből a szél. A csapadék megszűnésekor az eső mellett rövid ideig helyenként havas eső, esetleg gyenge havazás is előfordulhat - írja előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Szombaton túlnyomóan derült, napos időre számíthatunk, csak kevés fátyolfelhő lehet az égen. Csapadék nem lesz. Nagy területen kísérik erős lökések az északkeleti szelet.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 0, +3 fok között alakul.

Vasárnap változóan felhős idő várható többórás napsütéssel. Csapadék nem valószínű. Az északkeleti szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában -5 és -10 fok között várható, de a fagyzugokban több fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 5 fok között alakul.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×