INFORÁDIÓ 
2018. június 20. szerda
Rafael

Bejutott Magyarország a Bocuse d'Or világdöntőjébe

Infostart / MTI
A magyar csapat a nyolcadik lett az európai döntőben, amit Norvégia nyert.

Az észak-európai országok sikerével zárult kedden a Bocuse d'Or szakácsverseny európai döntője Torinóban: Norvégia nyert, a második helyen Svédország, a harmadikon Dánia csapata végzett. A

2019-es lyoni világdöntőbe a 8. helyen végzett Magyarországot is bejutott.

A világ legrangosabb gasztronómiai megmérettetésének tartott szakácsverseny kontinensdöntőjén két nap alatt Európa tíz-tíz országának egy-egy szakácsa mérte össze tudását, közülük tízen jutottak tovább a 2019-es lyoni világdöntőbe: a három dobogós és Magyarország mellett Finnország, Franciaország, Belgium, Izland, Nagy-Britannia és Olaszország csapata.

Pohner Ádám, a Kistücsök étterem séfhelyettese (b) és segítője, Csillag Richard itt még a februári, magyarországi döntőn elért sikert ünneplik, de ott lesznek a lyoni világdöntőben is 
MTI Fotó: Balogh Zoltán
Pohner Ádám, a Kistücsök étterem séfhelyettese (b) és segítője, Csillag Richard itt még a februári, magyarországi döntőn elért sikert ünneplik, de ott lesznek a lyoni világdöntőben is
MTI Fotó: Balogh Zoltán

A Magyarországot képviselő Pohner Ádám az első napon, hétfőn versenyezhetett; munkáját Vomberg Frigyes coach, Csillag Richárd commis (segéd) és Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia elnöke segítette.

A zsűrit idén Széll Tamás vezeti, aki a magyar szakácsok között elsőként 2016-ban a Bocuse d'Or európai győztese lett, majd a 2017-es lyoni világdöntőben a 4. helyezést szerezte meg.

Kezdőlap Életmód Bejutott Magyarország a Bocuse d'Or világdöntőjébe

A címlapról ajánljuk