eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Közel 400 millió forintos nyomravezetői díj egy betörés kapcsán

Jeffrey Gundlach, az amerikai pénzvilág egyik sztárja 1,7 millió dolláros (373 millió forintos) nyomravezetői díjat ajánlott fel a Santa Monica-i otthonából két hete ellopott művészeti alkotásokért.

A betörők a neves kötvényalap-kezelőtől művészeti alkotásokat, értékes órákat és borokat is elvittek, ráadásul mindezt Gundlach piros Porsche Carrera 4S sportkocsiján fuvarozták el a házból. A becslések szerint a kár értéke több mint tízmillió dollár.

A pénzember azonban leginkább műgyűjteménye olyan páratlan darabjait szeretné visszakapni, mint Jasper Johns kortárs festő egy munkája vagy a holland absztrakt művész, Piet Mondrian alkotása. Ezért hétfői sajtóértekezletén bejelentette, hogy a korábban kitűzött kétszázezer dolláros nyomravezetői jutalmat felemeli. Egymillió dollárt kínál annak, aki információval szolgál az 1936-os Composition en rouge et blanc című Mondrian-olajképről, és további 500 ezret annak, aki három mű, Johns 1956-ban készült Green Target, valamint Joseph Cornell Medici Princess és Pinturicchio Boy című fadobozkollázsainak hollétéről nyújt felvilágosítást.

Az a nyomravezető, akinek segítségével mind a 13 eltűnt művet visszakapja, a teljes 1,7 milliós jutalmat felveheti - közölte Gundlach hangsúlyozva, hogy csak az épségben megkerülő művekért jár a jutalom.

A Reuters értesülése szerint Gundlachot nem a tettesek letartóztatása érdekli, az esteleges nyomravezetőt nem akarja kérdőre vonni. A tippel szolgálók egy telefonvonalon, illetve egy honlapon tehetnek bejelentést.

A rendőrség tájékoztatása szerint a betörők a szeptember 12. és 14. közötti időszakban törtek be a kaliforniai házba, amikor a mágnás nem tartózkodott otthon.

Gundlach a DoubleLine Capital alapítója és vezetője, akire a rögzített kamatok világának új királyaként tekintenek.

Címlapról ajánljuk
Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

Már itthon is megvásárolható egy új eszköz, ami nagyon hasznos a cukorbetegeknek

A szenzor a könnyen megoldható beültetést követően folyamatosan adatokat szolgáltat arról, hogy pontosan mennyi glükóz van a szervezetben. Kis János Tibor diabetológus szakorvos az InfoRádióban elmondta: az ujjbegyes méréssel szemben az okostelefonnal összekapcsolható szenzor 1–5 percenként mér, és naponta 288–1440 eredményt mutat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×