eur:
397.24
usd:
355.75
bux:
74714.34
2024. szeptember 30. hétfő Jeromos

Orvosi csoda: négy veséje fejlődött ki a beteg kislánynak

Az orvosokat is megdöbbentette annak az angol kislánynak a gyógyulása, akit veseelégtelenség miatt kellett megműteni, de az operáció során kiderült, hogy két új és egészséges veséje fejlődött ki a beteg szerveken.

A most nyolc éves Angel Burton csecsemőkorában súlyos vesefertőzést kapott, aminek következtében számtalan vizsgálatnak vetették alá. Kiderült, hogy a kislánynak kétoldali refluxa van, amely azt jelentette, hogy vizelet jutott a veséjébe.

Mivel még túl kicsi volt, a műtét kockázatos lett volna, de 2007-ben, ötévesen már nem lehetett tovább húzni a beavatkozást, mert félő volt, hogy a vese működése esetleg tovább romolhat.

Miután felnyitották a kislány hasát, az orvosok megdöbbenve látták, hogy a rosszul működő vesékre két új, egészséges szerv nőtt. A doktorok azt közölték a műtét után az aggódó szülőkkel, hogy bár az eddigi vizsgálatok nem mutatták ki a két új vesét, azok teljesen függetlenül működnek, és "átvették a hatalmat a beteg vesék felett".

Angel ma már teljesen egészséges, és orvosai szerint is megvan az esélye annak, hogy hátralévő életében is jól működjenek az új veséi.

A kettős vese nagyon ritka, pláne az, ha két új egészségesen működő szerv fejlődik ki a régin.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.09.30. hétfő, 18:00
Kövér László
az Országgyűlés elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×