eur:
392.63
usd:
367.48
bux:
67125.11
2024. április 26. péntek Ervin

Meghallgatást szerveznek az Európa Tanácsban az újinfluenzát "áljárványnak" tartók

Meghallgatást szerveznek az Európa Tanács (ET) strasbourgi székházában azok, akik szerint az újinfluenza nem valóságos pandémia, hanem "áljárvány", amelyet a gyógyszeripari lobbi a veszély eltúlzásával erőltetett a világra, nagy mennyiségű oltóanyag eladása érdekében.

Az Európa Tanács parlamenti közgyűlése január 25. és 29. között tartja téli ülésszakát a franciaországi városban. Kedden a világjárvány valóságos voltában kételkedők a közgyűlés társadalmi ügyekkel foglalkozó bizottságának égisze alatt meghallgatást szerveznek az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az európai gyógyszeripar képviselői, valamint szakértők részvételével, ezután pedig sajtótájékoztatót tartanak.

A meghallgatás fő kezdeményezője Wolfgang Wodarg német szociáldemokrata képviselő, aki eddig az ET-ben az egészségügyi albizottság vezetője volt. Csatlakozott a kezdeményezéshez Czinege Imre szocialista párti magyar országgyűlési képviselő is.

A téma felvetői úgy vélekednek, hogy a 2005-2006-os madárinfluenza kampány, majd a mostani kampány, amely "sertésinfluenza" néven indult, sokat ártott a nagy nemzetközi egészségügyi intézmények tekintélyének.

"A fenyegető világjárvány meghatározása nem történhet úgy, hogy közben a gyógyszereladók befolyást gyakorolnak" - hangsúlyozták nyilatkozatukban.

Az ET parlamenti közgyűlésének hétfői nyitó ülésén szavaznak a napirendről, és van olyan javaslat, amely a világjárvány kérdésének plenáris napirendre tűzését célozza. Ha ezt megszavazzák, akkor nem csupán a keddi meghallgatás lesz az egyetlen ezzel kapcsolatos esemény, hanem a közgyűlés csütörtök délelőtt vitát is folytat a témáról Strasbourgban.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×