A disznóhúsból készült termékekben és a tojásban lévő kémiai anyagok segítik a magzat agyának fejlődését - állapította meg az Észak-Karolinai Egyetem tanulmánya. A kutatók rájöttek, hogy a kolin nevű mikrotápanyag alapvető fontossággal bír a magzatok azon agyi területeinek fejlődéséért, amelyek az emlékezettel kapcsolatosak.
Talán sohasem neveznénk a szalonnát egészséges ételnek, de az ilyen tanulmányok arra késztethetnek minket, gondoljuk át, mit is tartunk egészségesnek és mit egészségtelennek.
A tojás és a disznóhús mellett a máj, a tej, a csirkehús és a dió tartalmazza a kolin nevű anyagot.
Korábbi tanulmányok azt mutatták ki, hogy a kolin megelőzi a szívbetegségek kialakulását.
Égi háború: az oroszok életveszélybe sodorták a WizzAir több száz járatának az utasait