eur:
389.67
usd:
362.1
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Hírnév + gazdagság = boldogtalanság?

A gazdagság, a hírnév és a jó megjelenés sokkal inkább a szorongás jele, mint a boldogságé - állapította meg egy kutatás, amelynek eredményeiből az is kiderül, hogy minél inkább a külsőségek határozzák meg céljainkat, annál kevésbé okoz tartós boldogságot azok elérése.

A Rochesteri Egyetem pszichológus kutatói 147, frissen végzett egyetemistát faggattak céljaikról és arról, mennyire érzik boldognak magukat. A vizsgálatokat két éven át végezték a kutatók.

A megkérdezetteket céljaik alapján két csoportba osztották: az elsőbe tartoztak azok, akik számára a siker és a hírnév volt a fontosabb, míg a másodikban azok, akik számára ez az egészség, a kiegyensúlyozott párkapcsolat és a személyes fejlődés.

A második kategóriába tartozók nagyobb önbecsüléssel rendelkeztek, és nagyobb érzékkel arra, hogyan válhatnak kiegyensúlyozott, egészséges és boldog emberré. Gyakrabban jelentkezett azonban a szorongás és a boldogtalanság azoknál, akik az első kategóriába tartoztak, ők azok, akik az úgynevezett "amerikai álmot" követik.

A kutatásból megállapítható, hogy az emberek céljai minél inkább a külsőségekre irányulnak, annál kevesebb boldogságot adnak.

Bár a vizsgálat részeredményeiből ugyan kiderült az is, hogy az egyes célok eredménye mindenképpen boldogságérzetet okoz, ezek átmenetinek bizonyulnak azoknál, akik számára a siker és a hírnév volt a cél, míg tartós azoknál, akik a személyes fejlődésüket tartották fontosnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×