eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik

Meghökkentő eredmény: károsak lehetnek a bébiételek

Néhány bébiétel több zsírt, sót és cukrot tartalmaz, mint a gyorséttermi burgerek és a csokis kekszek - derült ki egy új kutatásból.

Az egészségre is káros lehet néhány bébiétel, ugyanis magas arányban tartalmaznak telített zsírt, cukrot és sót - állapította meg egy felmérés, amelyet a Children's Food Campaign nevű szervezet készített el.

A gyermekeknek szánt kétszersült 100 grammonként 29 gramm cukrot tartalmaz, többet, mint egy csokis keksz. Egy másik bébiételben 7,3 gramm telített zsír van, ami meghaladja egy gyorséttermi sajtburgerben lévő mennyiséget.

"A kutatás eredményei meghökkentőek. A csecsemőknek és gyermekeknek szánt ételeket egészségesnek tüntetik fel, de a valóságban a cukor és a telített zsír tekintetében ezek rosszabbak, mint a gyorséttermi ételek" - emelte ki a szervezet koordinátora, Christine Haigh.

A bébiételeket gyártók reagálásukban azt emelték ki, hogy a kutatásban 100 grammra számoltak, miközben egy adag 25 grammos, vagyis kevesebb cukrot és zsírt tartalmaz.

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×