A kutatás során azt vizsgálták a kutatók, mik befolyásolják a fogyókúra hatékonyságát. Kiderült, hogy 12 hét alatt átlagosan 1,8 kilót fogytak azok, akik kalóriaszegény étrendjük mellé még zöldséglevet is fogyasztottak minden nap, míg azok, akik ezt kihagyták, átlagosan fél kilót adtak le ugyanennyi idő alatt.
A kutatás vezetője, Carl L. Keen szerint mindez azért lehetséges, mert a zöldséglevek segíthetnek csökkenteni az éhségérzetet.
Régóta tudjuk, hogy aki sok zöldséget és gyümölcsöt fogyaszt, az általában alacsonyabb súlyú - tette hozzá a Kaliforniai Egyetem munkatársa.
Az általa vezettet kutatásban egyébként 81 ember vett részt, háromnegyedük olyan nő volt, akinek számos probléma befolyásolta az anyagcseréjét, például magas vérnyomás vagy magas vércukorszint.
Kiderült, hogy a zöldséglevek nemcsak az anyagcserét javították, hanem növelték a szervezet vitaminszintjét is, mindez azért is jó, mert ezek együttes hatása hatékonyabban segít leküzdeni a kövérséggel járó egyéb betegségeket, például a magas vérnyomást.