eur:
390.96
usd:
366.81
bux:
68142.02
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

A legbizarrabb allergiák: a férj csókja is kiválthat tüneteket

Pénzérmére, napfényre, banánra és szinte bármire lehet allergiás a nő, akár a férje csókjára is. A különös esetek általában bőrirritációban nyilvánulnak meg. A brit Mirror című napilap internetes változata a legkülönösebb allergiákat gyűjtötte össze.

A kilencéves Cara Buncan sosem fogad el aprópénzt, ugyanis allergiás arra, pontosabban az abban lévő nikkelre, amely sebeket és kiütéseket okoz a kezén. Amikor bármilyen okból hozzá kell érnie a fémhez, pamutkesztyűt visel. Így nyúl az ékszerekhez is vagy a szerszámokhoz.

Ben Ridings annyira allergiás a napfényre, hogy délben mindig behúzódik otthon. A nyolcéves kisfiú betegsége, az actinic prurigo egy különleges fényérzékenységet jelent. A gyermeknek a ruhái is megszűrik az UV-fényt, de folyamatosan használnia kell egy 60 faktoros napvédő krémet, napközben 11 és délután 3 óra között pedig egyáltalán nem tartózkodhat a szabadban.

A 13 éves Laura Weaver szinte mindenre allergiás. Bőrén állandóan megjelennek újabb és újabb ekcémás kiütések, amelyeket szinte óránként kell bekennie egy speciális krémmel. Mindez az immunrendszere rendellenes működése miatt van.

Igen különös lehet, ha a férjünk csókjára vagyunk allergiásak. Az eset egy olasz asszonnyal fordult elő, aki egyszer duzzadt ajkaival került kórházba. A férje ugyanis akkoriban egy fertőzés miatt szedett gyógyszert, feleségéből pedig ez a készítmény váltotta ki az allergiás reakciót.

A 15 éves Alexander Lambert egyik kedvenc gyümölcse a banán volt, négy éve azonban allergiás reakciókat váltott ki belőle, a vizsgálatok kiderítették: más zöldségre és gyümölcsre is hasonlóan érzékeny.

A sportőrült Grace Morley a világ egyik legritkább allergiájában szenved, amely akár percek alatt is a halálát okozhatja. Ha megeszik egy almát, azonnal toxikus sokkot kap, de csak akkor, ha a közelben van egy nyírfa is. Különös módon önmagában sem az almára, sem a nyírfa pollenjére nem allergiás, a kettő együtt azonban végzetes lehet számára.

Elyse Hood mindössze banánt és paradicsomot ehet, minden mástól ugyanis ekcémás lesz. A hároméves kislány úgy él, mint ha börtönben lenne, ugyanis egyes számos dolognak az érintése és a közelsége is kiváltja belőle a nem kívánt reakciót, ezért szülei kénytelenek "bezárva" tartani.

Kate Bailey a vörös babra allergiás, de a tünetek nemcsak akkor jelentkeznek, ha megeszi a növényt, hanem már akkor is, ha megszagolja. A tinédzserlány már akkor is összeesik, ha a környezetében csilis babot főznek.

A szintén tizenéves Justin Daich az iskolára allergiás, nem képes átlépni ennek az épületek a kapuját. Bár ez sok gyermeknek viccesen hangozhat, ő nem tud nevetni mindezen, ugyanis ha fel kell keresnie az intézményt, azonnal tüsszögni kezd. Mindez olyan erőteljes, hogy fájdalmakat okoz neki, és órákig tart.

A 23 éves Susie Brown-ból a mogyoró vált ki igen erőteljes allergiás reakciót, de már akkor is, ha a lány belép egy olyan helyiségbe, ahol más mogyorót evett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×