eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Sellővé változtatták a rokkant nőt

A Gyűrűk ura című film speciális effektekért felelős csapata sellővé változtatott egy új-zélandi nőt, akinek gyerekkorában le kellett amputálni mindkét lábát.

Nadya Vessey egy különös betegséggel született, amelynek következtében nem fejlődött rendesen a lába. 16 éves korára mindkét végtagját amputálni kellett.

A most ötvenes éveiben járó új-zélandi nő elmesélte: egyszer egy kisfiú kérdezte meg tőle, hogy miért nincs lába. A nő azt felelte neki, hogy ő tulajdonképpen egy sellő. Annyira megtetszett saját ötlete, hogy levelet írt Weta Workshopnak, a többek között a Gyűrűk ura és a Narnia krónikái című mozifilmek speciális effektekért felelős csapatának. Legnagyobb meglepetésére nem kapott elutasító választ.

A szakemberek Nadyának búvárruhából és formába öntött műanyagból kifejezetten az ő méreteihez szabva sellőlábat készítettek, amellyel hullámzó mozgással remekül tudja magát előre hajtani a vízben.

Annak ellenére, hogy mindkét lábát már gyerekkorában elveszítette, Nadya a középiskolában versenyszerűen úszott, és most sem hagyott fel ezzel a sportággal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×