eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Néha a kemoterápia öli meg a rákos beteget

Több száz rákos beteg hal meg Nagy-Britanniában idő előtt a kemoterápiás kezelés miatt - derül ki egy új jelentésből.

Egy, a betegek halálozásának kutatásával foglalkozó brit szervezet a 2006 júniusa és júliusa között meghalt rákos betegek halálozási körülményeit vizsgálta meg. Azt találták, hogy a kemoterápiás kezelés megkezdése után 30 nappal, vagy még korábban összesen 600 beteg halt meg, 27 százalékuk kifejezetten a kemoterápia miatt.

A jelentés készítői arra hívják fel az orvosok figyelmét, hogy főleg a nagyon beteg páciensek esetében alaposabban meg kell fontolni, milyen kezelést írnak elő, a kemoterápia ugyanis felgyorsíthatja a daganatos betegség pusztítását.

Bár a kemoterápia a betegek szenvedéseinek enyhítését és életük meghosszabbítását szolgálja, nagyon megerőltető a szervezet számára, és jelentősen legyengítheti a beteg immunrendszerét.

A jelentés szerint az orvosoknak a súlyos rákbetegeknek csak csökkentett dózisú kemoterápiás kezelést kellene előírniuk, és több információt kell adni a pácienseknek a legjobb kezelést vagy segítségnyújtást illetően.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×