eur:
388.62
usd:
361.64
bux:
68900.51
2024. május 8. szerda Mihály

Megtalálták az Emődről tavaly eltűnt kislány maradványait

Az elsődleges adatok szerint feltehetően a Borsod megyei Emődről tavaly szeptemberben eltűnt kislány csontjait találták meg Emőd és Vatta között, egy bokros területen - erősítette meg az MTI értesülését Nagy Sándor, a miskolci rendőrkapitányság szóvivője.

A szóvivő közölte: kedden bejelentés alapján találtak a bokros részen csontdarabokat, amelyekről az elsődleges vizsgálatok alapján megállapították, hogy a gyermektől származnak. A csontok mellett ruhadarabok is voltak, a kislány szülei azt mondták, ezeket viselte kétéves kislányuk, amikor eltűnt.

A rendőrség rendkívüli halálesetként, közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az ügyet - tette hozzá Nagy Sándor.

Arról is beszámolt, hogy olyan szakértőket vonnak be az eljárásba, akik a csontok eredetére vonatkozóan a legpontosabb választ tudják majd adni.

Mint mondta, az eddigi adatok alapján idegenkezűség nem állapítható meg.

A kislány 2007. szeptember 4-én tűnt el, déli 12 óra után nem sokkal egy Maci névre hallgató keverék kutyával együtt. A keresését még aznap nagy erőkkel kezdték meg; a közeli patakmedret is átfésülték.

A kutatás során minden bevethető eszközt - speciális terepjárót, halradart, kutyákat, sportrepülőt, siklóernyőt,sárkányrepülőt - kipróbáltak, a keresést azonban nehezítette, hogy az első napokban a folyamatos eső elmosta a nyomokat. Azon a részen azonban, ahol most a csontokat megtalálták, nem jártak, közölte a Spider Speciális Mentőcsoport.

Októberben az országos rendőr-főkapitány körözési csoportot hozott létre a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, amelynek tagjai az eltűnt emődi kislány mellett a szintén kétéves Takács Dominikot is keresték, aki augusztus 3-án 13 óra körül a Margitsziget Árpád híd alatti területéről tűnt el. (A kisfiút később holtan találták meg.)

Eltűnése után öt nappal az emődi kislány kutyája hazament. A speciális mentők kutyáikkal megpróbálták felderíteni, honnan jöhetett haza az eb, ám munkájukat nehezítette, hogy a kutya tüzelt, és ez a körülmény elterelte a kereső ebek figyelmét. Később szakemberek is megvizsgálták a kutyát, ám közreműködésük nem vezetett a gyermek nyomára.

A rendőrség később poligráffal is megvizsgálta az eltűnt kisgyermek hozzátartozóit, azonban a szakértő bevonásával folyó vizsgálat eredményének kiértékeléséről, az azzal összefüggő konkrét megállapításokról nem adtak információt.

Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×