eur:
388.55
usd:
361.44
bux:
68884.74
2024. május 8. szerda Mihály

Egy gyors randinál csak a külső számít

Felejtse el a frappáns mondatokat a "rapid randi" során, mert úgysem a személyisége vagy az esze számít, hanem az, hogyan néz ki - állítják brit kutatók.

Rapid randi - így hívják azt a párkeresési módszert, amikor közel egy tucat férfi és nő rövid, pár perces "interjúkban" ismerkedik egymással, felváltva. Angol kutatók szerint minél nagyobb az a csoport, ahonnan ki kell válogatni a szimpatikus embert, annál inkább előtérbe kerül a külső és a vonzerő a személyiség rovására.

A "rapid randizó" pár perces mini randik után választja ki azokat, akikkel később, egy hosszabb találkozó keretében tüzetesebben megismerkedne. Az Edinburgh-i Egyetem kutatói 118 mini randit ültek végig, és meglepetésükre azt tapasztalták, hogy azoknál a gyűléseknél, ahol több, akár 36 ember "minirandizott" egymással, sokkal inkább a fizikai vonzalom alapján szelektáltak a résztvevők.

Ugyanakkor kisebb csoportokban, ahol a résztvevőknek kevesebb emberrel kellett pár percig beszélgetniük, a külső mellett a személyiség és az intelligencia is sokat számított.

"Ha gyorsan akarunk döntést hozni, akkor nem sok mindent veszünk figyelembe" - magyarázta a kutatás eredményét az egyetem vezető kutatója. Alison Lanton hozzátette: ha sok jelentkező közül kell választani, akkor az agyunk "elvakul", és előtérbe kerülnek az alapvető ösztönök.

Címlapról ajánljuk
A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön
Kis-Benedek József az Arénában

"A hidegháború óta eltelt idő legveszélyesebb nyara jön"

Az InfoRádió Aréna című műsorában Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár arról is beszélt, hogy meglátása szerint a közel-keleti konfliktus esetében nagyobb az eszkaláció veszélye, mint Ukrajnából. Szerinte szinte lehetetlen kiszűrni azt, hogy Rafah városában ki a Hamász harcosa és ki nem az, emiatt is lassú az ottani helyzet megoldása és rosszat sejtet az izraeli sietség.

Érkezik a kínai elnök, óriási lezárások jönnek – itt vannak a részletek

Mutatjuk, melyik fővárosi útvonalakon mikor kell jelentős korlátozásra számítani.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×