eur:
404.41
usd:
373.87
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Öt jó tanács a munkahelyi kísértések ellen

Születésnapok, távozó kollégák búcsúztatása, ehető ajándékok - ha nem figyel az ember, könnyen túlságosan kalóriadússá válhatnak a munkahelyi órák, különösen irodai körülmények között.

Habár a kísértés sohasem szűnik meg teljesen, néhány apró trükkel semlegesíthetjük ezek egy részét.

Gondoskodjon saját maga a harapnivalóról!

Csomagoljon magának finom, ugyanakkor kevésbé hizlaló falatokat, mert így könnyebben ellenáll majd a csábításoknak. Megfelelőek lehetnek erre a célra egyes joghurtok vagy a teljes kiőrlésű gabonaszeletek, amelyek kielégítik az édesség iránti vágyat anélkül, hogy nagyobbra kellene cserélnie ruhatárát.

Kezelje okosan a kalóriákat!

A diéta olyan, mint a bankszámla: figyelni kell az egyenlegre, csak fordított előjellel. Egy kis szelet torta nem öl meg senkit, naponta nagyobb mennyiségben fogyasztva azonban viszonylag hamar meglátszik az emberen. Ha előre tervez, néhány édesség elhagyásával helyet hagyhat egy nagyobb adag finomságnak is.

A körítés fontossága

Több kutatás is bizonyította, mennyire lényeges szerepet játszik a tányér nagysága. Egy kísérletben a legnagyobb tányérral a jégkrémes pulthoz járulók 30 százalékkal több édességet fogyasztottak, mint a kezükben a legkisebbet szorongatók; ez alól még az egyetemi kutatók sem jelentettek kivételt. A tanács ezek után nyilvánvaló: az irodában tartson magánál egy csészealjnyi kistányért, és bármivel is kínálják meg, erre szedjen, így ugyanis becsaphatja agyát, amely megelégszik a kisebb adaggal is.

Meleg folyadék

Ha a munkatársa csokis kekszének megízlelése leküzdhetetlen vágyat kelt, inkább ne is harapjon bele, igyon helyette valamilyen meleg folyadékot. A teát nem kedvelők számára megoldást jelenthetnek a kávézókban kapható ízesített, de kalóriaszegény italok.

Válassza a nagyobbat!

Ha két étel vagy ital kalóriatartalma megközelítőleg azonos, érdemes a nagyobb mennyiségűt, tömegűt választani. A sajtos-sós perec például jobban kitölti a gyomrot, mint a chips.

Címlapról ajánljuk
Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Élőben az Aranylabda-gála, Párizsból

Párizsban, a France Football díjátadó gáláján átadják az előző labdarúgóidény legkiválóbb szereplőinek a díjakat, különböző kategóriákban. A meghívottak már mind ott vannak a színházteremben, a képek egyikén sem bukkant fel Real Madrid-futballista, azaz a jelek arra mutatnak, a BL-címvédő beváltotta fenyegetését és bojkottálja a programot.

Vámosi Péter az F1-es szezon hajrájáról: még négyen nyerhetnek, de ez Verstappen és Norris között dől majd el

Négy versennyel – és további két sprintfutammal – a szezon zárása előtt megjósolhatatlan, hogy Max Verstappen vagy Lando Norris lesz-e a világbajnok – mondta az InfoRádióban a Motorsport Online főszerkesztője. A szakíró szerint még akár a Ferrari is reménykedhet a konstruktőri vb-címben, de nagyon meglepő számára, hogy az olasz istálló nem jelöli ki Charles Leclerc-t kedvezményezett pilótának Carlos Sainzcal szemben.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×