eur:
404.57
usd:
374.19
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Normálisnak tartják a nemi erőszakot a kamasz fiúk

A tinédzserkorú fiúk többsége szerint elfogadható az, ha a lányokat alkohollal csalogatják az ágyba - derült ki egy 14 és 16 évesek körében végzett brit felmérésből.

A Sheffieldi Egyetem kutatóinak felmérése szerint a szexuálisan aktív tinédzserek közül a lányok és a fiúk teljesen másképp gondolkodnak a nemiségről.

"A felmérésben részt vett lányok válaszai empatikusabbak és összetettebbek voltak, mivel ők jóval komplexebb társadalmi nyomásnak vannak kitéve, ha a szexről van szó" - mondta az egyetem kutatócsoportjának egyik tagja.

Mark Hayter hozzátette: a fiúk ezzel szemben viselkedési normákat követnek, és ebbe az is beletartozik, hogy elfogadhatónak tartják a lányok szexre kényszerítését, akár még azzal a trükkel is, hogy előtte leitatják őket.

Az egyetem vizsgálatában 35, 14 és 16 év közötti fiatal vett részt, akiket szexuális életükről és szokásaikról kérdezték a kutatók. A kamaszfiúk gyakran agresszív nyelvezetet használnak a párkapcsolatokkal kapcsolatban - a lányoknál azonban ez egyáltalán nem figyelhető meg.

A fiúk többsége szerint teljesen normális az, ha valaki szexuális kapcsolatra kényszerít egy lányt, bár a kényszerítés mértéke változó volt: voltak, akik csak kis mértékben akceptálták, voltak azokban olyanok is, akik a megerőszakolást is elfogadhatónak tartották.

A lányok azonban partnerük szempontját is figyelembe veszik, és a fiúknál jobban ismerik a párkapcsolatok összetett természetét.

Szakértők szerint a fogamzásgátlás népszerűsítése csak a szexuális egészség egyik, bár igen fontos eleme. Nőgyógyászoknak a lányok önbizalmát is növelni kéne, és meg kéne tanítaniuk a fiatal lányoknak, hogyan reagáljanak a szexszel kapcsolatos társadalmi nyomásra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Izgalmas napunk van ma a tőzsdéken: Európában alulteljesítenek az autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek. Eközben a tengerentúlon nagyot ralizik a Donald Trump győzelmi esélyeivel együtt mozgó részvény, a DJT. Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában és a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×