eur:
389.62
usd:
363.64
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Feladta rekordkísérletét a brit milliárdos

Feladta transzatlanti vitorlázó gyorsasági rekordkísérletét Sir Richard Branson.

A brit milliárdos gyermekeivel és világklasszis sportolókkal indult el szerdán egy 30 méteres hajóval New Yorkból, és Bermuda környékén döntött úgy, hogy nincs értelme a folytatásnak.

"Tudjuk, hogy csúnya idő lesz, de a szél nagyon kell a rekordsebesség eléréséhez" - mondta a Virgin Group vállalatbirodalom 58 éves elnöke még az indulás előtt. A kapitányt gyerekei, a 23 éves Sam és a 26 éves Holly is elkísérték a csaknem ötezer kilométeres útra.

Branson és segítői - akik olimpiai érmes brit vitorlázók - kevesebb mint hat nap alatt akartak átkelni az Atlanti-óceánon. A végállomás a délnyugat-angliai Lizard Point lett volna. A jelenlegi rekord hat nap, 17 óra, 52 perc és 39 másodperc.

Branson vállalkozását eltűnt, majd később halottá nyilvánított barátjának, a kalandvágyó milliomos Steve Fossett emlékének ajánlotta

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×