eur:
389.05
usd:
363.49
bux:
68175.46
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Elhízást okozhat, ha gyorsan eszünk

Az étel gyors felfalása jelentősen növeli az elhízás kockázatát - derül ki egy japán kutatásból.

Az Oszakai Egyetem kutatói háromezer ember étkezési szokásait vizsgálták meg, és arra keresték a választ, hogy van-e összefüggés az étkezés sebessége, a telítettség érzése és a túlsúlyosság között.

A megkérdezettek csaknem fele vallotta be, hogy hajlamos a mohóságra. A kutatásból kiderült, hogy a gyorsan étkező férfiaknak 84 százalékkal nagyobb az esélyük az elhízásra, mint a nem falánk társaiknak.

A British Medical Journal szaklapban megjelent tanulmány szerzői szerint azok, akik mohón falják fel az ételt, gyakran addig esznek, amíg telítve érzik magukat - nekik a kutatók szerint háromszor nagyobb az esélyük az elhízásra.

A Nottinghami Egyetem professzora a kutatásra reagálva elmondta: a mohóság zavart okozhat a szervezet jelzőrendszerében, amely jelzi az agynak, ha már eleget ettünk és tele vagyunk.

Ian McDonald szerint a "gyorsevés" magatartása már gyermekkorban kialakul, de kezelhető. Úgy véli, hogy a jó öreg tanács, miszerint minden falatot húszszor rágjunk meg, még ma is alkalmazható.

Címlapról ajánljuk

Továbbra is az InfoRádió szólhat a Budapest 88,1 MHz-es frekvencián

Egyedüli pályázóként az InfoRádió Kft. nyerte meg a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa (NMHH) által a Budapest 88,1 MHz-es frekvencia használatára kiírt rádiós pályázatot, így a médiaszolgáltató szeptember 1-je után is folytathatja működését – közölte a hatóság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
Rángatják a tőzsdéket

Rángatják a tőzsdéket

A reggeli órákban Ázsiában többnyire pozitív hangulat jellemezte a kereskedést, ezt követően pedig Európában vegyes hangulatban indult a kereskedés. Ami a gazdasági eseményeket illeti, idehaza a külkereskedelmi adat második becslése érkezett, Amerikában pedig a gyáripari megrendelések és elbocsátások alakulására lesz érdemes figyelni. Emellett pedig a zárás után érkezik az Apple első negyedéves gyorsjelentése is.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×