eur:
389.29
usd:
362.98
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Két vacsora - két ételmérgezés

Két, egymástól független vacsorán összesen több mint 230 vendég kapott ételmérgezést Kínában.

Egy kínai menyasszony büszke apja 170 barátot és rokont hívott meg egy lakodalom előtti vacsorára az északi Hepej tartomány egyik falujában. Az ételt egy hatalmas fazékban főzték meg, ám amikor a vendégek asztalhoz ültek és megkóstolták, sótlannak találták azt.

A Beijing News tudósítása szerint valaki többször is megsózta a vacsorát, ám valójában nem sót, hanem rozsdamaró port szórt az ételbe. Egy órával később már a vendégeket a kórházban kezelték.

"Amikor megérkeztem a kórházba, a kórterem tele volt hányó emberekkel, akik hasfájásra és hasmenésre panaszkodtak" - idézte a média a kórház egyik doktorát. A betegek tünetei azonban hamar csillapodtak, így a vacsora után egy nappal már ki is engedték őket.

A rozsdamaróval ízesített vacsora előtti napon egy másik vendégsereg is ételmérgezést szenvedett Kanszu tartományban. Az Új Kína hírügynökség beszámolója szerint 61 vendég került kórházba - 17-et már kiengedtek, 44-et még megfigyelés alatt tartanak.

Az előző esethez hasonlóan itt is egy lakodalom előtti vacsorát rendeztek az örömszülők. A menün kacsa, szamár, csirke és rák szerepelt. Arról, hogy konkrétan mi okozta a tömeges rosszullétet, a hírügynökség nem számolt be.

Nemrég a melamin botrány kapcsán kérdőjeleződött meg a kínai élelmiszerbiztonság. Egy cég azért adagolta a műanyagok és ragasztók gyártásánál használt melamint a tejporhoz, hogy az fehérebbnek látszódjon, és ne derüljön ki, hogy a tejet felvizezték. Legalább 4 csecsemő halt már meg a melaminnal szennyezett tejpor miatt, és közel 55 ezer másik megbetegedett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×