eur:
388.37
usd:
360.33
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Jobban megvetik a kövéreket, mint a drogosokat?

A nyolcvanas évek egyik népszerű angol tévés személyisége, a reggeli műsorokat vezető Anne Diamond szerint a brit társadalom jobban megveti a túlsúlyosakat, mint a drogosokat vagy az alkoholistákat - annak ellenére, hogy a háromnegyedük túlsúlyos. A nemzeti egészségügyi szervezet csődbe is mehet, annyi elhízással kapcsolatos betegség kezelését kell finanszíroznia.

Anne Diamond, aki Angliában egykor a tévé reggeli műsorának volt a vezetője, és aki brutális műtétnek vetette alá magát a fogyás érdekében, arra panaszkodik, hogy a brit társadalom értetlenül fogadja és stigmatizálja az elhízottakat. Eközben a britek közt ijesztően megnőtt a túlsúlyosak aránya.

Õ úgy látja, hogy az elhízással kapcsolatban álló betegségek, így a cukor- vagy egyes szívbetegségek kezelése csődbe viheti a nemzeti egészségügyi szervezetet, az NHS-t is, ha sürgősen nem tesznek valamit azért, hogy minél többen fogyni kezdjenek.

A legújabb kutatások szerint a britek háromnegyede túlsúlyos vagy elhízott, és az NHS 4,2 milliárd fontot költött az ezzel kapcsolatos betegségek kezelésére.

Diamond a nyolcvanas években tűnt föl a TV-AM csatornán, 2002-ben tért vissza a Celebrity Big Brotherben. Amikor a műsor kezdetét vette, 95 kilót nyomott, de közben kés alá feküdt. Most könyvet ír a túlsúlyosság járványszerű terjedéséről.

Szerinte a társadalom elítéli a túlsúlyosokat, még a drogosokat és az alkoholistákat is jobban elfogadja, mint őket. Ez pedig azért lehet így, mivel a kövérség új jelenség.

Az emberek többsége utál kövérnek lenni, az, hogy nem fogynak le, nem jelenti azt, hogy lusták, csak azt, hogy nehéz dolog a fogyás. Ugyanakkor, mint Anne Diamond megjegyzi, nem várhatunk a kormányra, mindenkinek magának kell cselekednie.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×