eur:
389.78
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Tonhallal a szarkalábak ellen

Felfedezték a koreai kutatók, hogyan lehet hatékonyan felvenni a harcot a szarkalábakkal egy többféle, népszerű ételekben is előforduló természetes zsír segítségével.

A zsenge, hüvelyes szójabab kedvelt csemege Kínában és Japánban. Most koreai kutatók kiderítették, hogy másra is jó: előételként, utána grillezett tonhallal sikeresen felvehetjük a harcot a szarkalábakkal is.

A zöld, hüvelyes szójabab, valamint a tonhal és a makréla ugyanis olyan természetes zsírt (foszfatidylserint) tartalmaz, amely elsimítja az öregedés és a leégés következtében kialakult apró, szem körüli ráncokat.

A foszfatidylserin elősegíti a kollagén termelődését - ez pedig jó hír, mert ez a fehérje tartja erősen és rugalmasan a bőrt. A baj csak az, hogy a koreai kutatók azt vizsgálták, milyen hatása van a foszfatidylserinnek - ha a bőrre kenik.

Azt még nem tudni, segít-e a ráncok ellen az evés, és ha ige, akkor milyen mennyiségben kellene valakinek szójababot és tonhalat fogyasztania, hogy a szeme körüli ráncok eltűnjenek.

A bizonytalanság azonban nem ok arra, hogy kihagyjuk az étrendünkből a szóját és a halat, hiszen utóbbi megvéd a szívbetegség ellen, a hüvelyes szója pedig gazdag rostban és C-vitaminban.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×