eur:
389.03
usd:
362.04
bux:
67970.16
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

A szoptatás az anyának is jó, nemcsak a babának

A gyermek szoptatása igen hasznos, de nemcsak a gyermeknek. Egy friss kutatás szerint minden nőnek élete során legalább egyszer szoptatnia kellene egy éven át, ezzel jelentősen csökkentené a mellrák kialakulásának esélyét.

A World Cancer Research Fund csaknem hétezer önkéntes bevonásával végzett felméréséből kiderül, hogy minden kilencedik nőnek esélye van arra, hogy mellrákos lesz élete során. A rizikó több módon is csökkenthető, minimálisan a szoptatás is hozzájárul a betegség elkerüléséhez.

A kutatási eredmények szerint 5 százalékkal csökken az emlődaganat kialakulásának esélye azoknál a nőknél, akik életük során legalább egyszer egy éven át szoptattak egy gyermeket.

A brit statisztikák szerint, bár az anyák kétharmada anyatejjel is táplálja gyermekét, ezt legfeljebb fél éven át teszi.

Azt már számtalanszor kimutatták a kutatók, hogy az anyatejnek számos jótékony hatása van a gyermekre, a többi mellett csökkenti az elhízás esélyét, jótékonyan hat az immunrendszer kialakulására és a szoptatott gyermekek ritkábban lesznek allergiások is.

Címlapról ajánljuk

Biztosra veszik: orosz ügynökök robbantottak Csehországban

A cseh Szervezett Bűnözés Elleni Központ vizsgálata megerősítette, hogy a vrběticei lőszerraktárak elleni, közel tíz évvel ezelőtti robbantás mögött az orosz katonai titkosszolgálat, a GRU állt. A külföldi kémek célja a fegyverek és lőszerek eljuttatásának megakadályozása volt olyan területekre, ahol az orosz hadsereg katonái tevékenykednek.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×