eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Az orális szex növeli a gégerák kockázatát

Csak óvatosan az orális szexszel, az ugyanis növeli a gégerák kialakulásának esélyét. A nemi úton terjedő humánpapilloma-vírus ugyanis nemcsak a nemi szervekben idézi elő a daganatot, hanem a szájüregben is.

Az Egyesült Államokban élő, 52 éves Carol Kanga öt hónapig tartó kezelésen esett át, amely igen kimerítő volt számára. Életmentő beavatkozásokat kapott, hiszen gégerákot diagnosztizáltak nála.

A kemoterápiás kezelés és a sugárkezelés alatt Kanga egy gyomorszondán keresztül táplálták, ugyanis képtelen volt enni és inni. A sugárkezelés ugyanis szinte szétégette a bőrét a torkán kívül és belül is - mondta az 52 éves asszony.

Mindennek csak az eredete meglepő az orvosok számára: szexuális úton terjedő vírusfertőzés által alakult ki nála a betegség.

Kiderült, hogy a rákot a humánpapilloma-vírus váltotta ki, az a vírus, amely a nőknél jelentősen növeli a méhnyakrák kialakulásának esélyét.

A gégerák általában a hangszalagok területéről indul ki, első tünete így a hangszín megváltozása. Gyanút keltő tünet lehet a rekedtség és a köhögés, idegen test érzése a torokban, súlyvesztés, szagos lehelet, gyakori csuklás az étkezés után, nyelési nehézségek, duzzadt nyirokcsomó a nyakon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×