eur:
389.67
usd:
362.1
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Ez nem játék: 3 millióba került egy teddy mackó mentőakciója

Félszemű, csomókban lóg a bundája és több öltés tartja össze - ő Orange Ted, egy játékmackó, akit gazdája a reptéren felejtett, de egy körülményes mentőakciót követően sikerült visszaszereznie.

Negyvennégy nap, közel kétezer-ötszáz kilométer és ezer font (hárommillió forint) - ezek annak a mentőakciónak az adatai, amit egy játékmackó felkutatására indítottak Angliában.

Orange Ted - így hívják azt a macit, amely a hétéves Jaimee Armstrong tulajdonában van, de áprilisban egy családi nyaralás alkalmával a Costa Brava-i reptéren hagyta a kézipoggyászában. Csak az angliai Somersetben található otthonukban vették észre, a kislány pedig annyira kétségbeesett, hogy a szülei elhatározták: bármit megtesznek a mackó előkerítése érdekében.

Először a reptérre telefonáltak, ahol megerősítették: valóban ott van a kézitáska, benne egy MP3 lejátszó, egy Nintendo játékkonzol, és a teddy mackó - Jaimee-t csak az utóbbi sorsa érdekelte, ám a reptéri illetékesek közölték a telefonban, hogy csak személyesen lehet elvinni.

Mackóvadászat a reptéren

A család felvette a kapcsolatot egy utazási irodában dolgozó barátjukkal, aki több mint ezer kollégájánál érdeklődött, ki utazik Costa Brava-ra. Egyikük azt mondta, hogy május 11-én a szóban forgó reptéren lesz, így fel tudja venni az elveszett poggyászt. Csakhogy az önkéntes jelentkező lekéste járatát, így mégsem ért a reptérre.

Jaimee apja úgy döntött: maga menti meg a játékmackót, ezért lefoglalt magának egy retúrjegyet. Közvetlenül az utazás előtt otthonról felhívta a repteret, hogy a biztonság kedvéért megkérdezze: ott van-e még a poggyász. Közölték vele, hogy az utazási ügynök ismerősük egyik kollégája hallott az SOS felhívásról, és franciaországi nyaralása előtt felvette a csomagot.

Amikor a nyaralása befejeződött május 30-án, a mackót Toulouse-ban átadta egy másik kollégájának, aki személyesen vitte el a családnak Angliába a várva-várt játékot.

A macit ötven évvel ezelőtt vette Jaimee apukájának nagynénje. 1970-ben került az apához, aki 2002-ben ajándékozta kislányának. Egy dolog biztos: Orange Ted most már soha nem fogja elhagyni az országot - mondta Jaimee anyukája.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Elakadt a forint erősödése

Elakadt a forint erősödése

Pénteken az amerikai munkaerőpiaci adatok a forint piacán is nagyobb kilengéseket okoztak, ezt követően hétfő reggel egyelőre minimális gyengülésben van a magyar fizetőeszköz a vezető devizákhoz képest. Gazdasági események szempontjából különösen a csütörtöki és pénteki nap hozhat nagyobb mozgásokat a forint piacán, ugyanis fontos magyar államháztartási és inflációs adatok kerülnek majd publikálásra. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×