eur:
389.32
usd:
362.74
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Karmol és harap a kezelhetetlen diáklány

Egy fából készült dobozba zártak egy tanulási gondokkal küzdő diáklányt egy osztrák iskolában, mert a tanárok másképp nem bírtak vele. Az önkormányzati hivatal betiltotta a "fabörtönt".

Az osztrák Hartheim iskolája különös módszert alkalmazott arra, hogy fegyelmezze egyik diákját: csak neki egy fából készült kalitkát állítottak az osztályterembe, és bezárva tartották az agresszív lányt. A "fabörtönt" az igazgató javasolta, mert a 14 éves, tanulási nehézségekkel küzdő lány kezelhetetlen volt az órákon, így csak a többi diáktól teljesen elkülönítve tudtak vele bármit is kezdeni.

Karl Schmidhuber igazgató megvédte döntését, mert szerinte Sandra olyan erőszakos volt az órákon, hogy a bezárás jelentette az egyetlen megoldást. Megértem a felháborodást, de fogalmam sincs, mi mást tehettünk volna - magyarázta az igazgató, akinek iskolájába fogyatékos gyerekek járnak.

A kisváros polgármesteri hivatala betiltotta a 4 négyzetméteres kalitkát, amit az iskola gondnoka készített, de az igazgató szerint lehetetlenség a lányt megnyugtatni vagy kontrollálni. A tanárok és a diákok antibiotikumot szednek, hogy így védekezzenek Sandra karmolásai és harapásai ellen - mondta.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×