eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Az idős férfiak alaposan gondolják meg, vállalnak-e gyermeket

Kisebb esélyük van megérni a felnőttkort azoknak a gyermekeknek, akiket 45 év feletti apa nemzett.

A 25 és 30 év közötti apák gyermekeihez képest kétszer annyi gyermek hal meg különböző betegségekben még a felnőttkoruk előtt azok közül, akiket 45 év feletti apa nemzett, ezeknél a gyermekeknél ugyanis nagyobb eséllyel alakul ki valamilyen születési rendellenesség.

Az autizmus, a skizofrénia és az epilepszia és a Down-kór kialakulásának veszélyét is növeli az, ha idősebb a gyermek apja. Mindezek gyakran már a csecsemőkorban is a gyermek halálához vezetnek.

Egy 100 ezer gyermek életútját 16 éven keresztül nyomon követő brit vizsgálat arra is rámutatott, ezen gyermekek gyakrabban halnak meg közlekedési balesetben is, mint a fiatal apák gyermekei. A kutatók szerint ez is azt bizonyítja, hogy bár nem ismerik fel, de közülük sokaknál jelen van az autizmus, az epilepszia vagy a skizofrénia.

A 60 milliós lakosú Nagy-Britanniában évente 75 ezer gyermek születik 40 év feletti apától, azaz több mint a gyermekek 10 százaléka. 50 év feletti férfiaktól pedig 6 ezer gyermek születik 12 hónap alatt.

Címlapról ajánljuk
Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Fenyegető prosztatarák, a tünetmentesség miatt muszáj szűrésre menni

Továbbra is későn fordulnak orvoshoz a férfiak Magyarországon, ezért országos férfiegészség-kampány és PSA-szűrést indul betegszervezetek és az urológusszakma összefogásával a prosztatarák ellen. Itthon naponta három férfi hal meg a betegségben, pedig a prosztatarák korai felismerés esetén jól gyógyítható.

Orbán Viktor már Olaszországban van

A Patrióták Európáért képviselőcsoport vezetői ma a jobboldali Liga pártrendezvényén gyűlnek össze – írta közösségi oldalán a miniszterelnök politikai igazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×