eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Lehull a lepel: az ujjukból szopták az újságírók, hogy Putyin válik

Az ujjukból szopták Vlagyimir Putyin válásának hírét a Moszkovszkij Korreszpongyent újságírói - ezt a bulvárlap egyik munkatársa, Lev Rizskov ismerte el a litprom című honlapon A botrány miatt a Moszkovszkij Korreszpongyentet megjelenését felfüggesztették, a főszerkesztőt pedig elbocsátották.

Lev Rizskov a botránnyal kapcsolatban elmondta: az alig fél éve megjelenő lap 24 oldalát nehéz volt teleírni, és mindig maradtak üres hasábok, amelyeket úgy töltöttek meg, ahogy tudtak.

A Putyin válásáról megjelent hír előestéjén is volt ilyen "lyuk", de a popsztárok ezúttal töltelékként nem jöttek számításba, mivel az űr az első oldalon tátongott. Estére az érintett újságírók a "stressz enyhítése" folytán már jó hangulatban voltak, s végül csak kitalálták a szenzációt.

Másnapra a szerkesztőségben teljes eufória uralkodott, mert a lap híres lett. Az újságírók követelték a maguk kitalálta "menyasszonytól", hogy erősítse meg, vagy cáfolja a hírt, az esküvőrendező szolgálat idézett vezetője pedig a kéretlen reklám miatt dühöngött.

Másnap néhány nagydarab fiatalember elvitte a főszerkesztőt. "Talán a titkosszolgálathoz, de alighanem inkább csak a lap tulajdonosához" - írta Rizskov.

Italozó kollégák, csillogó szemmel

Mikor a főnök visszaért, jelentették neki, hogy a liberális sajtó már érdeklődött iránta, s mindenkinek azt mondták, hogy elvitte a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB). Ettől kezdve csak ritkán jelent meg, s a kollégák mindenkinek azt mondták, hogy az FSZB hallgatja ki. Ami azt illeti, eléggé lelkesen, csillogó szemmel ment a "kihallgatásokra", és rendszerint követte néhány italozó kolléga, hasonlóan csillogó szemmel, arcán győzelmi mámorral.

Pénteken megjelent a szerkesztőségben a japán televízió, de a főszerkesztő bezárkózott a szobájába, és egy idős kolléga beszélt a sajtószabadságról, meg hasonlókról, akinek a neve szerepelt az írás alatt.

Délután megjelent a lap tulajdonosa - írta Rizskov. A többi ismert: az újság megjelenését "átmenetileg" beszüntették, a főszerkesztő "felmentését kérte".

Az Izvesztyija című lapnak Rizskov elmondta: teljesen apolitikus ember, irodalommal foglalkozik, de úgy vélte, ahol ilyen pofátlanul hazudnak, ott nem szabad hallgatnia. A szerkesztőségben ököllel mentek neki, majd igazoló jelentés írására kényszerítették, s mindez egy kanadai tévé forgatócsoportjának jelenlétében zajlott le.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×