eur:
385.68
usd:
355.06
bux:
68338.56
2024. május 21. kedd Konstantin

A férfiak átmennek kőkorszakiba, ha vezetnek

A férfiak sokkal agresszívebben vezetnek, mint a nők, a volán mögött ugyanis mindenkiből előtör a kőkorszaki énje - állapították meg brit pszichológusok.

A Manchesteri Egyetem professzora, Geoffrey Beattie szerint az ősi idők hagyatéka az a viselkedésforma, ahogyan a férfiak és a nők vezetnek. Mint mondta, a két nem vezetési módjában felfedezhető különbség is erre vezethető vissza.

Ennek tudható be, hogy a férfiak sokkal több kockázatot vállalnak be, mint a nők, az őskorban ugyanis - bár senki sem vezetett - eltérő feladatokat láttak el.

A nők gyűjtögettek, eközben a férfiak vadászni mentek. Az erősebbik nem képviselőinek számos kockázatot kellett vállalniuk, ennek elviselését és szeretetét pedig génjeikben adták tovább a következő nemzedékeknek. Napjainkban pedig - a kutató szerint - mindennek hatása vezetés közben csapódik le.

A vezetési stílusokat vizsgáló kutatások során a szakemberek már korábban is megállapították, hogy a férfiak között sokkal több a szabálysértő, ennek ellenére azonban a nők többször szenvednek balesetet, mert rosszabbul mérik fel az egyes szituációkat és gyakran nem a megfelelő döntést hozzák.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×