eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

A szellemek és a szörnyek is tiltólistára kerültek

Megtiltották a serdülőkorúakra veszélyes kép- és hangfelvételek előállítását és terjesztését Kínában, így a szellemek, démonok és más ijesztő lények is feketelistára kerültek a pekingi olimpiára készülő országban.

Az állami adminisztráció három hetet adott a producerek számára, hogy megvizsgálják alkotásaikat, és eltávolítsanak belőlük minden olyan jelenetet, amely az új szabályba ütközik.

A tiltólistán szerepelnek a "rossz szellemek, gonosz lelkek, szörnyek, démonok és más furcsa, nem emberi, természetfeletti jelenségek, amelyek egyedüli célja, hogy a terrort, a horrort szolgálják".

A hivatalos indoklás szerint az intézkedés célja, hogy sikerüljön megszüntetni azt a negatív hatást, amelyet az előbb felsorolt elemek gyakorolnak a társadalomra, és így védjék a serdülők lelki egészségét.

Külföldi megfigyelők szerint ez a lépés is azt mutatja, hogy a kínai állam szeretné kiterjeszteni kulturális ellenőrző szerepét a pekingi olimpia előtt, amelyre a felemelkedő politikai és gazdasági hatalom páratlan bemutatkozási lehetőségeként tekintenek.

Kérdéses ugyanakkor, hogy az intézkedést milyen hatásfokkal lesznek képesek érvényesíteni, hiszen az országban szinte minden utcasarkon lehet kalózfelvételeket vásárolni, amelyekben senki sem cenzúrázza a horror- és a szexjeleneteket.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×