eur:
389.02
usd:
361.9
bux:
68900.51
2024. május 9. csütörtök Gergely

Tucatnyi panasz orvosolható a kék csodaszerrel

Nem csak az idősödő férfiak szexuális életét teszi rendbe, de használják a légibetegség kezelésére és az agyérgörcsre is. Tizenöt éves a Viagra.

Tizenöt évvel ezelőtt egy Wales-i orvos fejlesztette ki a készítményt, igaz, akkor a koszorúér-betegség kezelésére. Megkezdődött a gyógyszer tesztelése, ám a vizsgálatok azt mutatták ki, hogy a medicinának nincs túl nagy hatása a betegségre, sőt kevésbé hatásos, mint a már meglévő gyógymódok.

Amikor a doktor erről beszámolt a Pfizer gyógyszergyárral, amellyel szerződést kötött, elmondta, hogy medicina hatástalansága mellett számos mellékhatása is jelentkezett, például hátfájás, gyomorrontás vagy merevedés.

Ezután újabb öt év telt el a készítmény fejlesztésével és tesztelésével. Majd a Pfizer ezalatt egy hatalmas marketingkampány keretében előállt vele. Ekkor azonban már nem a koszorúér-betegség kezelésére ajánlott hatékony gyógymódot, hanem az impotenciára.

Azóta tíz év telt el, és mára a világon csaknem 30 millió férfi használja világszerte a Viagrát, a merevedési zavaraira.

Az elmúlt évtizedben az is kiderült róla, hogy sokkal több probléma orvosolható vele. A kutatók szerint a készítmény olyan sokoldalú, mint az aszpirin, az eddigi ismereteik szerint majd egy tucat probléma orvosolható vele.

Ezek között van a légibetegség, szívelégtelenségre, az idő előtti magömlés, a diabétesz tünetei, a szklerózis multiplex, különböző fájdalmak, koraszülés, medencefájdalmak, memóriavesztés vagy az agyérgörcs.

Sőt azt is kimutatták már, hogy ha a vázába, a vágott virág vizébe teszünk egy csöppnyi Viagrát, töredékét annak, amennyit egy merevedési zavarral küzdő férfi bevesz, akkor a virág több mint két hétig a szoba dísze marad.

Címlapról ajánljuk
Megérkezett a kínai elnök Budapestre
videó, képek

Megérkezett a kínai elnök Budapestre

Este kilenc óra előtt szállt le Hszi Csin-ping gépe a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. Orbán Viktor és Lévai Anikó fogadta az elnöki párt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.09. csütörtök, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Felemás zárás a tőzsdéken

Felemás zárás a tőzsdéken

Szerda reggel kedvezőtlen hangulatban telt a kereskedés Ázsiában, ezt követően pedig ugyan reggel jó hangulatban indult a nap Európában, de a déli órákra megtorpant az emelkedés. A magyar tőzsde ma alulteljesítő volt, ami elsősorban az OTP eséséből adódott. A hazai nagypapírok közül nagyot ralizott azonban a Mol, a befektetők megkönnyebbültek a hírre, hogy a kormány szerint az üzemanyagkereskedők eleget tettek a kormány kérésének az elmúlt két hétben. Egyre rosszabra fordul a hangulat az amerikai tőzsdéken, nem kizárt, hogy megszakad ma az öt napja tartó emelkedő széria.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×