eur:
392.93
usd:
366.23
bux:
66814.5
2024. április 26. péntek Ervin

Már a gondolkodtató vetélkedők is a sorozatsztárokról szólnak?

A brit televíziózás híres a színvonalas vetélkedőkről. Az egyik legérdekesebb kvíz, a Mastermind vagy ahogy magyarra fordították: az Agyban nagy is a valódi tudásra volt kíváncsi. Ezért is érthetetlen, hogy az elmúlt időszakban hogyan lehetett az egyik adás témája Jennifer Aniston.

A kvízműsorok olyannyira a brit kultúra részei, hogy az Independent című mértékadó napilap internetes kiadása is foglalkozott azzal a kérdéssel, vajon bulvárosodott-e a Mastermind, és könnyebbek lettek-e a kérdések.

A műsort 35 éve készíti a brit közszolgálati televízió. Azóta törekedtek arra, hogy a kérdések valamilyen történelmi személyiségre vagy az európai uralkodóházak felmenőire irányuljanak.

Ezért is lepte meg a nézőket, hogy az egyik versenyzőnek nemrég Jennifer Anistonnal kapcsolatos kérdésekre kellett válaszolnia. Az angol nézők többsége az amerikai színésznőt leginkább a Jóbarátok című sorozatból ismeri, amelyben a butuska Rachel szerepét alakította.

A műsort a kilencvenes évek végétől hat éven át nem tűzték műsorra, 2003-ban azonban ismét képernyőre került. Akkor már érezhető volt a műsor bulvárosodása, a kérdések témái közé ugyanis már a futballcsapatok és a Simpson-család is bekerült.

A műsor producerei tagadják, hogy a populárisabb témák felé kacsintgatnának. Mint mondták az elmúlt időszakban szóba került Kepler vagy Wellington hercege is a műsorban, de téma volt Dante Isteni színjátéka is. A kérdések tehát nem lettek könnyebbek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Ítéletet mondanak Magyarországról - Hogyan hat ez a forintra?

Az amerikai GDP adatok csütörtökön a forint piacán is nagyobb elmozdulásokat hoztak, a kezdeti gyengülést követően azonban gyorsan magára talált a hazai fizetőeszköz: az euróval szemben egy, a dollárral szemben pedig kéthetes csúcsra erősödött a magyar deviza. A pénteki nap is hozhat azonban nagyobb kilengéseket, ugyanis délután Amerikából fontos inflációs adat érkezik, emellett pedig este az S&P Global Ratings ismerteti új adósbesorolását Magyarországról.  Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×