eur:
385.5
usd:
354.34
bux:
68673.84
2024. május 15. szerda Szonja, Zsófia

Öt év múlva vendégeket fogad az űrszálló - képekkel

2012-ben megnyitja kapuit a Galaktikus Lakosztály - az első űrszálló. Egy háromnapos tartózkodás négymillió dollárba (737 millió forintba) kerül majd.

A Galaktikus Lakosztály barcelonai tervezői azt ígérik, senki nem fogja megbánni, ha kifizeti a háromnapos pihenésért a négymillió dollárt. Naponta csak napfelkeltéből 15-öt élvezhetnek majd a vendégek, akik pókemberként kúszhatnak végig gubó alakú szobájuk falán.

Az egész szálló gubószerű lesz egyébként; ennek az oka az, hogy minden szobának saját rakétája van, amelynek segítségével kilövik az űrbe. "A legnagyobb kihívást a fürdőszoba tervezése jelenti" - ismerte el a tervezővállalat igazgatója. Zuhanyozni például úgy lehet a súlytalanság állapotában, ha a fülkében vízbuborékokkal "bombázzák" a vendéget.

Az űrszálló ötlete Xavier Calamunt ötlete volt; az egykori űrmérnök tervét felkarolta a Mars kolonizálását tervező amerikai vállalat, és amerikai, japán, valamint arab magánbefektetők is érdeklődnek a projekt iránt.

A cég amiatt sem aggódik, hogy nem lesz fizetőképes kereslet. "Becsléseink szerint világszerte negyvenezer ember él, aki megengedheti magának a háromnapos tartózkodást az űrszállóban. Azt azonban nem tudjuk, valójában hányat érdekel közülük a dolog" - ismerte el Calamunt.

A reménybeli vendégeknek ráadásul nem csupán pénzt, de időt is kell áldozniuk az űrpihenésre: az indulás előtt nyolchetes intenzív kiképzésen kell részt venniük egy romantikus trópusi szigeten.

Címlapról ajánljuk
Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Még operálják Robert Ficót – ennyit tudni a merényletről

Életveszélyes haslövése miatt műtik a szlovák miniszterelnököt Besztercebányán, egyelőre nincs hivatalos tájékoztatás az állapoitáról.

Boris Pistoriusnál betelt a pohár: saját kormányára támadt a miniszter

Elfogyott a türelme Boris Pistoriusnak a költségvetési megtakarításokkal kapcsolatos, immár maratoni vitában. Ráadásul ennek egy koalíciós reggelin adott hangot, amelyet az általa vezetett minisztériumban tartottak több társminisztérium képviselőinek részvételével. Értesülések szerint a reggeli kellős közepén a miniszter olyan kijelentésre ragadtatta magát, amit többen akár félre is értelmezhettek volna.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.16. csütörtök, 18:00
Kocsis Máté
a Fidesz parlamenti frakciójának vezetője
Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Új atomfegyvert állított szolgálatba Oroszország, részben kiűzték az ukrán erők az oroszokat Vovcsanszkból - Háborús híreink szerdán

Az orosz fegyveres erők szolgálatba állították a nukleáris töltet hordozására is alkalmas Bulava interkontinentális ballisztikus rakétát. Miközben tovább folynak a harcok Harkiv megye Oroszországgal határos területein, az ukrán hírszerzés attól tart, hogy Szumi régió ellen is támadás indulhat. Az ukrán vezérkar szerdai jelentése szerint csapataiknak részben sikerült kiszorítaniuk az orosz erőket Vovcsanszkból. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×