eur:
392.83
usd:
367.92
bux:
66115.42
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Kiirtják a hódokat, hogy ne zavarják a strandolókat

Kórházba került egy idős asszony Svédországban, akit egy hód támadott meg úszás közben. Nem ez volt az első alkalom, amikor a nagytestű rágcsálók emberre támadtak.

Rosszul végződött az úszás az idős svéd asszony számára, akit a folyóban megtámadott egy hód. A rágcsáló a farkával erősen megütötte, többször megharapta és megkarmolta az asszonyt, akit emiatt kórházba kellett szállítani - számolt be a Nerikes Allehanda című helyi lap.

Rendőrségi források szerint már másodszor fordult elő, hogy egy hód emberre támadt a Bottenaa folyó strandján. A hatóságok úgy döntöttek, hogy a további támadások megelőzése érdekében a strand közelében élő tucatnyi hódot elpusztítják.

Svédországba a 20. század elején telepítették vissza a hódokat - ez volt az egyik első sikeres kísérlet arra, hogy egy eltűnt állatfajta újra visszahódítsa egykori életterét.

1922 és 1939 között 80 hódot vásároltak Norvégiából, és 19 különböző helyen engedték szabadon őket. 1992-re a svédországi hódok száma a becslések szerint elérte a százezret, és azóta is folyamatosan nő.

Címlapról ajánljuk

Vágujhelyi Ferenc az Arénában: mostantól azonnal fellép a NAV az önrevízióval visszaélők ellen

Az önrevízióval visszaélők csalárd gazdálkodása miatt versenyelőnyre tesznek szert a becsületes gazdálkodókkal szemben, és ezt nem tudjuk megengedni – mondta Vágujhelyi Ferenc, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az szja-bevalllásokról, az eÁFA-rendszer előnyeiről, az idén kiemelten ellenőrzött területekről és arról is, hogy az adóhatósági büntetés miért hatékonyabb, mint a büntetőeljárási szankció.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×