eur:
394.05
usd:
364.76
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Dupla büntetőpontot kaphatnak a kezdő autóvezetők

A friss jogosítvánnyal rendelkezők a megengedett alkoholmennyiséget sem fogyaszthatják, ha a brit kormány elfogadja a közlekedési minisztérium javaslatát.

Nagy-Britanniában egyre több gondot okoznak a friss jogosítvánnyal rendelkezők - elsősorban a fiatalok. A statisztikák ugyanis azt mutatják, hogy ők a felelősek minden harmadik halálos kimenetelű közlekedési balesetért.

Ezért a közlekedési minisztérium több módosító indítványt terjesztett a kormány elé. Többek között teljesen megtiltanák az alkoholfogyasztást a fiatal autóvezetők számára (Nagy-Britanniában az engedélyezett alkoholszint 80 mg 100 ml vérben).

Emellett azt tervezik, hogy a fiatal sofőrök ugyanazért a vétségért kétszer annyi büntetőpontot kapnak, mint a tapasztalt autóvezetők; gyorshajtásért például három helyett hatot. Ez azt is jelenti, hogy nem négy, hanem két kihágás után elveszítenék a jogosítványukat.

A statisztikák szerint Nagy-Britanniában évente ezernél több ember veszti életét olyan közlekedési balesetben, amelyet 17-25 év közötti sofőr okozott. A 17-19 év közötti férfiak 27 százaléka karambolozik a jogosítványa megszerzése utáni első évben.

"A tapasztalatlan vezetők az ivásban is tapasztalatlannak bizonyulnak - az eredmény pedig tragédia" - fogalmazott az egyik brit szakértő.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×