eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Császármetszéssel akart bekerülni a rekordok könyvébe

A rendőrség keresi azt a 15 éves fiút, aki császármetszéssel segített világra egy kisbabát, hogy bekerüljön a Guinness Rekordok Könyvébe. Az operációt a szülei magánklinikáján hajtotta végre.

Megszökött a letartóztatás elől a 15 éves Dilipan Radzs, a szüleit azonban őrizetbe vették Tamil Nadu államban. Mindketten orvosok, és jelen voltak a "csúcskísérleténél", még videó felvételt is készítettek róla.

A szülőket csalással, rekordhamisítással, emberi élet veszélyeztetésével, bizonyíték rejtegetésével és bűnrészességgel vádolják. Ha elítélik őket, akár hét éves börtönbüntetést is kaphatnak.

A botrányt az indiai orvosok szövetségének Tamil Nadu-i szekciója robbantotta ki. Õk jelentették a rendőrségen, hogy az apa büszkén mutatta be a fia által végzett műtétről készített videót.

A felvételen az apa altatta a pácienst, mielőtt a fiú elkezdte volna a császármetszést. Murugeszan doktor azzal magyarázta tettét, hogy szerette volna látni a fia nevét a Guinness Rekordok könyvében, mint a világ legfiatalabb, császármetszést végző "orvosát".

Dilipannak azonban semmiképpen nem sikerült volna bekerülnie a rekordok könyvébe, a kiadó ugyanis nem fogadja el az ilyen jellegű rekordokat, mert nem akarja bátorítani a kuruzslást - figyelmeztetett a Guinness szóvivője, Amarilis Espinoza.

A jelentésből az nem derült ki, hogy a baba és édesanyja egészségesen túlélte-e a rekordkísérletet.

Címlapról ajánljuk

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 19:45
×
×
×
×