eur:
389.65
usd:
363.79
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Mi az: négy lába van, és olyan intelligens, mint egy 14 hónapos gyerek?

A kutyák olyan intelligensek, mint egy 14 hónapos gyermek - derült ki a legfrissebb kutatásokból. A szakértőket is meglepte, hogy az ember legjobb barátja ugyanolyan mértékben képes a fejlett gondolkodásra, mint a kisgyerekek.

Osztrák kutatók jutottak arra a megállapításra, hogy régóta alulbecsüljük a kutyákat. Azt vizsgálták, hogyan utánozzák a kisgyerekek és a kutyák a felnőttek viselkedését.

A gyerekeknek megmutatták, hogy amikor az anyjuk tele kézzel jött be a szobába, a fejével kapcsolta fel a villanyt.

A kicsik ennek ellenére inkább a kezükkel kapcsolták fel a villanyt - nem utánozták a felnőttet. Vagyis rájöttek, hogy az anyjuk csak azért használta a fejét, mert a keze tele volt.

Ugyanezt a kísérletet végezték el a kutyákkal is. Mivel tudták, hogy a kutyák általában az orrukat használják, egy border collie nőstény beidomítottak arra, hogy a mancsával kapcsolja fel a villanyt.

Tudományát be kellett mutatnia két különválasztott kutyacsoportnak. Az első csoport előtt labdával a szájában kapcsolta fel a villanyt, a másik előtt labda nélkül.

A harmadik kísérleti kutyacsoport előtt nem tartott bemutatót. Ezek a kutyák a várakozásoknak megfelelően a szájukkal kapcsolták fel a villanyt.

A labdanélküli bemutatót figyelő kutyák 83 százaléka lemásolta Guinness-t. A labdás bemutató "nézőinek" 80 százaléka viszont az orrát használta - mert rájött, hogy Guinness-nek másra kellett az orra, holott ez a legmegfelelőbb testrész a villany felkapcsolására.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×