A britek jelentős része nem tudja, hogy a kenyér, a kolbász vagy a szalonna alapanyagait a farmok állítják elő.
A brit termelők egyik szervezete felmérést készített a lakosság körében. A több mint ezer megkérdezett felnőtt csaknem negyede nem tudta megmondani, hogy a szalonna és a kolbász készítéséhez a farmok szolgáltatják az alapanyagot. Sőt, 47 százaléknak fogalma sem volt arról, hogy a zabkása összetevőit is a farmok állítják elő.
A joghurtról az emberek 40 százaléka, a sörről majdnem az 50 százaléka nem tudta ezt.
Kiderült, hogy a megkérdezettek 29 százaléka még sosem járt farmon. Holott Angliában több mint 195 ezer, Wales-ben 37 ezer, Skóciában pedig 51 ezer farm van.
A felmérés alátámasztotta azt a feltevést, hogy az embereknek valójában fogalmuk sincs arról, hogy mit esznek.
A termelők ezért június 10-ére meghirdették a nyitott farmok napját, hogy az emberek a saját szemükkel lássák és ismerjék meg, hogy milyen tevékenységeket végeznek a termelők ezeken a helyeken.
Jelentős fejlesztés indul – ez a két város lesz ország kapuja