eur:
393.01
usd:
367.22
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Begyógyerezve küldik vizsgázni a gyerekeket

Sok szülő annyira szeretné, ha a gyereke jól szerepelne az év végi záróvizsgákon, hogy teljesítménynövelő gyógyszert ad neki. A koncentrációs és viselkedési zavarban szenvedő gyerekek szüleit kérik meg, hogy írassa fel számukra a gyógyszert.

A Ritalin nevű gyógyszer az amphetaminhoz hasonló stimulánst tartalmaz.

Az egyik pekingi napilap egy koncentrációs zavarban szenvedő gyerek szüleitől értesült az új "divatról". Kiderült, hogy az álnévvel szerepeltetett gyerek az elmúlt egy hónap során négyszer íratott fel gyógyszert mások számára - azzal a hamis indokkal, hogy az előző receptet elveszítette.

"Fogalmam sem volt, mire kell a gyógyszer az osztálytársaimnak. Később derült ki, hogy a záróvizsgákon akarják növelni vele a teljesítményüket" - mondta el a fiú.

Kínában rekordszámú, tízmillió középiskolás írja csütörtökön és pénteken a záróvizsgát, amely egyben felvételi is. Az egyetemeken azonban csak 5,7 millió diák számára van hely - vagyis csak a legjobban teljesítők jutnak be.

Orvosok komolyan aggódnak amiatt, hogy egészséges gyerekekkel is Ritalint szedetnek a szülők. A múlt hónapban pedig arra figyelmeztették a szülőket, ne adassanak be gyereküknek a vizsga előtt protein-injekciót, amellyel állítólag erősíteni lehet az immunrendszert.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×