eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Kevesebb gyermek vállalásával megállítható a klímaváltozás?

Egy felmérés szerint, ha csökken a születendő gyermekek száma, az jó hatással lehet az üvegházhatást okozó káros anyagok kibocsátásának csökkenésére.

Egy brit kutatás pontosan meghatározta, hogy egy emberhez az egész élete során milyen mennyiségű károsanyag-kibocsátás köthető, és ez milyen költségekkel jár.

Minden egyes brit polgár élete során közvetetten csaknem 750 tonna szén-dioxid kibocsátását idézi elő. A mennyiség éppen annyi, amennyit 620 repülő bocsát ki, London és New York közötti oda-vissza útja során.

A tonnánkénti kibocsátás okozta kárt 42,5 fontra becsülte, amely azt jelenti, hogy egy ember élete során csaknem 30 ezer fontnyi kárt okoz.

Egy új stratégia szerint a kár csökkentésére alkalmas lehet, ha csökken a születendő gyermekek száma, és ezzel a földön élő emberek száma.

Természetesen az elméletet sokan vitatják, mondván, azt nem lehet kérni az emberektől, hogy a klímaváltozás elleni küzdelem érdekében vállaljanak kevesebb gyermeket.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 17:23
×
×
×
×