eur:
385.9
usd:
355.33
bux:
0
2024. május 21. kedd Konstantin

Klein Dávid bízik Pártai Luciában

Szemgyulladás és fejfájás - csupán ezek az apróbb problémák nehezítik egyelőre Klein Dávid és hegymászótársa, Várkonyi László Himalája expedícióját. Klein Dávid az InfoRádiónak nyilatkozott arról, hogyan érzik magukat az alaptáborban, 5300 méter magasságban.

Jelen pillanatban az expedíció az alaptáborban van. Ez egy gleccser áttörése, amely egy sziklás poros terület. Van egy konyhasátrunk, egy ebédlősátrunk, és kisebb, személyes sátraink. Szeles hely, bár egyelőre szerencsénk van az időjárással, még kevés szelet kaptunk. Elég egyhangúan telnek a hétköznapjaink, 12-én indulunk tovább, addig szerelgetjük a felszerelést, és kisebb túrákat teszünk a környéken.

Mindenki jól van?

Igen. Hárman vagyunk, Várkonyi László és jómagam vagyunk a hegymászók, és itt áll mellettem Seregi Tamás, akit magashegyi kalandorként lehet aposztrofálni. Õ az északi nyeregig kísér el minket. Egészen apróbb egészségi problémáktól eltekintve - Tamásnak volt egy szemgyulladása, nekem fejfájásaim voltak - nagyon jól vagyunk.

A felszerelés is rendben van? Ez igen fontos, ha az ember ilyen magasságokba mászik.

Igen, a felszerelés gond nélkül megérkezett először Katmanduba, majd dzsipeken ide az alaptáborba.

Mi a következő lépés? Elhangzott egy dátum: április 12-e.

Reményeink szerint akkor indulunk tovább az előretolt alaptábor felé. Oda két nap alatt érünk el, a tábor 6400 méteren lesz. Ez nagy emelkedést jelent.

Az időjárási viszonyok olyanok lesznek, hogy van esély a cél elérésére?

Pártai Luciának már nagy tapasztalatai vannak abban, hogy előre jelezze az időjárást itt a Himalájában, egyelőre még nem nagyon lehet megmondani, amikor sor kerül a csúcs megtámadására, milyen lesz az idő. De azt gondolom, hogy a többi csapattal összehasonlítva itt nekünk van talán a legjobb időjárás-előrejelzésünk.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak
Verőcei tragédia

Szakértő: észbontó tempóval csapódhatott a szállodahajóba a motorcsónak

A kishajót egy 190 lóerős motor hajtotta, ebből és a "nagy csattanásból" arra lehet következtetni, hogy erős volt a tempó - no meg a motorcsónak sérülései is ezt támaszthatják majd alá a Mahosz szóvivője szerint. A szállodahajó kapitánya segítség elmulasztása miatt őrizetben van.

Megrendítő vallomások a színészlegendától – könyv Benedek Miklósról

A Nemzet Színésze zárkózott ember hírében állt, idősebb korára azonban feloldódott, és megannyi sikeres szerep után a legnagyobb kihívással birkózott meg: saját magáról mesélt életrajzi könyvében, melynek megjelenését nem érhette meg, ugyanis január 9-én elhunyt. A könyv megírásában egy régi jó barát, Vajda Katalin volt a segítségére, akinek köszönhetően egy mellbe vágóan őszinte vallomást olvashatunk.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×